Augusztus 24en volt az utolsó mensim első napja, kB 5 hetes terhes vagyok?
A petezsáknak naponta nőnie kéne egy-egy mm-t, ha kisebb lett, még mérési hibával sem jó jel...
Holnap ránéznek még, ez így helyes, hátha, de nagy csoda kéne sajnos... nagyon sajnálom, remélem hogy mihamarabb egészséges babátok lesz.
Ilyen korai terhesség esetén (feltéve persze, ha sajnos rossz hírt kapsz, de ne így legyen!), szerintem nem szükséges a kaparás, a méhed simán megoldja. Kb. olyan lesz, mint egy erősebb menstruáció, vagy mint egy sima menstruáció.
Én 7 és fél hetesen vetélék jelenleg (természetes utat választottam másodszorra is) és olyan mintha menstruálnék. Vannak erősebb görcseim néha, kb. 5 mp, de simán kibírható. Egy évben párszor amúgy is előfordul, hogy jobban fáj, mint máskor a hasam.
Én nem értem miért kell automatikus majd mindenkit kaparásra küldeni. Nekem a szülésznő azt mondta, hogy amíg nem vérzek nagyon (értsd 1 betét 1 óra alatt full), avagy nem kezd el hirtelen és nagyon folyni a vér a lábamon, addig rendben vagyok, nincs gond. Jövő héten csinálnak egy ultrahangot, és ha akkor kiderül, hogy kell e további lépés vagy a méhem megoldotta. Az elsőnél minden okés volt, bár az sokkal jobban fájt. De ott a terhesség is idősebb volt.
A te eseteben, főleg ha a petezsák méretét veszem alapul, szerintem teljesen felesleges a kaparás. Nem vitamin az senkinek. Csak ezt Magyarországon még nem értik. Persze könnyebb a műtétet lezavarni, mint akár hetekig konzultálni a beteggel. Bocsánat, ha hosszú lett. És ne értsd félre, van amikor igenis szükséges a műtét. De szerintem és a külföldi orvosok szerint is alapja kell hogy legyen az abortusznak. Mire abortusz, ha 1 hét alatt kitisztulsz magadtól is?
Kérdező, ez nagyon gyorsan felejts el, ilyesmi ne is járjon a fejedben. 😊 Nekem ez a második és még nincs gyermekünk. Feladni? Szó sem lehet róla. Eddig úgy van, hogy csak balszerencsések vagyunk, de hamarosan megyünk dokihoz persze, hogy biztosak legyünk a dolgokban. 6 terhességből 1 vezérléssel végződik. Ez sajnos magas százalék. Mivel neked már van egy kislányod, valószínűleg balszerencsés voltál csupán, orvosi szóval, ami nekem nem tetszik, a természet szelektál. Az első után én is nagyon le voltam törve. Nem értettem, hogy miért velünk. Azzal sem voltam tisztában, hogy ilyen magas az esély a vetélésre. A második után egy ideig csak vegetáltam magamban, el voltam keseredve. Főleg, mert két nappal korábban még minden rendben volt, volt szívhang, minden tökéletes volt.
De az élet megy tovább. Én is úgy vagyok, hogy egyszer előre tekintek, máskor meg le vagyok törve. Ez normális. Fel kell dolgoz. De semmit sem feladni. Azt nem szabad.
Teljesen elképzelhető, hogy elkezdesz hamarosan vérezni. Talán annyi sem lesz, mint menstruációnál. Olyan is van korai terhességnél, hogy felszívódik.
Köszönöm szépen. 😊❤️
Bármilyen szomorúan is hangzik, ennek így kellett történnie velem, velünk. És bármilyen nehéz is most, muszáj a jövőre koncentrálni. Neked is sok erőt fog adni a kicsi lányod. Csak nézz rá, ha elfelejtenéd, miért is érdemes próbálkoznotok. ☺️
Majd írj, hogyan alakulnak a dolgok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!