Van köztetek olyan, akinek a méhen kivüli terhességét injekcióval szakították meg, mert nem volt szükség műtétre a korai felismerés miatt? Mikor próbálkozhattatok újra?
Figyelt kérdés
Nekem 6 hónapot mondtad, és betartjuk csak olyan hosszúnak tűnik.2020. ápr. 16. 20:29
1/6 anonim válasza:
Nekem pont ma van 1 hónapja, de nekem műtét volt mert nem vettem észre mert meg jött mindig és roncsolódott a pete vezeték. Nekem a doki 6 hetet mondott.
2/6 anonim válasza:
Valamit nagyon félre hallottál, mert olyan nincs hogy 6 hónapig!
3/6 A kérdező kommentje:
Nem hallottam félre, ezt mondták és írták az ambuláns lapomra. Mivel metrotexat a hatóanyag a gyógyszernek amit beadtak, legalábbis ezzek indokolták. Úgy magyarázta a nőgyógyászom hogy ez egy olyan szer, ami meggátolja bizonyos sejtek sokszorozódását (pl. Kemoterápián is ezt használják csak nagy mennyiségben). Egyébkent elmondása szerint bevett szokás hogy a korán felismert méhen kívüli terhességeket ezzel kezelik. De mivel ennek van egy felszivódási ideje, ezért 6 hónapot javasolt. Ugyanis káros hatással lehet a magzatra és vetélést is okozhat.
Amúgy a kérdést azért tettem fel, mert beszeltem egy másik dokival aki 3 hónapot mondott. És kiváncsi vagyok másoknak mit mondtak, mennyire kell komolyan gondolni a fél évet.
2020. ápr. 16. 22:02
4/6 anonim válasza:
Ismerősömnek is injekcióval oldották meg Ausztriában a méhenkívüliét, szintén 'kemós' szerrel. 6 hónapig védekezniük kellett, mert a szer magzatkárosító.
5/6 anonim válasza:
Metotrexát kezelés után tilos a nemzés,tartsátok be,teratogén hatású gyógyszer.Kitartás!
6/6 A kérdező kommentje:
Kedves Utolsó! Igen, tudom! Épp ma beszéltük meg a férjemmel hogy hiába írtak vagy mondanak egyesek 3 hónapot mi betartjuk a 6-ot. Az a legfontosabb hogy egyszer egészséges babánk lehessen!
2020. ápr. 19. 14:15
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!