Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Vetélés, missed ab » Ilyenkor érdemes várni? Mi a,...

Ilyenkor érdemes várni? Mi a, , jobb”? Van valakinek tapasztalata?

Figyelt kérdés
A 9. hétben vagyok, uh-n mondták, hogy nincs szívhang, eddig volt. A kórházban azt mondták választhatok, hogy műtenek vagy várok amíg magától beindul. A progeszteron pótlást abbahagyom. Mennyi idő mire beindul? Egyáltalán biztos, hogy beindul? Nagyon vártunk rá, sok idő volt mire sikerült:( jobb ha természetes úton zajlik le a folyamat?
2019. dec. 20. 19:04
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%

Szia. Először is nagyon sajnálom, hogy ez történik veled. Kitartás!

Én külföldön élek és itt fényévekkel jobb minden az egészségügyet (is) tekintve. Október végén nekem is volt egy vetélésem. Előtte, majdnem 3 héttel derül ki a rossz hír. Nem volt szívhang. A szülésznő felvázolta a lehetőséget, azt mondta az lesz amit szeretnék, én döntsem el lelkileg, testileg melyiket fogom bírni, DE az abortusz nem ajánlja semmiképp. Kivéve ha nekem ez a kívánságom, akkor kapok egy időpontot. Nekem eszem ágában sem volt abortuszra menni. Maga az orvos is ellene van, okkal, illetve ijesztő is volt számomra. Hála Istennek külföldön már nem az a lényeg, hogy minél hamarabb lerendezzenek (mert hogy emiatt küldenek beavatkozásra annyi nőt), hanem hogy a te egészséged megőrzése legyen a legfontosabb.

Természetes nekem is voltak félelmeim. Minden összeolvastam a témával kapcsolatban. Azt is, amit nem kellett volna. Horrorstorykat. Hülyeség volt. Tanulj az én butaságomból és nehogy ilyen vérengzős ostobaságok jussanak az eszedbe. Én nagyon szívesen elmesélem, hogy mi hogyan történt. Egy biztos, hogy egyáltalán nem bántam meg és újból (remélem soha nem kerül rá sor persze!) ugyanígy csinálnám, természetes úton.

U.i.: Hatalmas tévhit és butaság, amit nem kellene terjeszteni, hogy csak abortusz által tisztul ki valaki rendesen. Akkor kell kaparás, ha muszáj, ha gond van, nem pedig súlyos okok nélkül, kényelmi szempontból, amit Magyarországon csinálnak. Elhiszem, hogy nekik könnyebb, velem a szülésznő hetekig tartotta a kapcsolatot, folyamatosan ment az infó csere. Ez mind idő. És én csak egy vagyok a rengeteg közül, sajnos. Ezért csinálják az abortuszt, mert nem fognak egy pácienssel bajlódni. Ha meg 20 év múlva bibi lesz a méhben a kaparások miatt, mossák kezüket. Sajnos ez van... Ne értsd félre, ha kell, hát kell az abortusz, de sajna a legtöbb esetben elkerülhető lenne. Csak az idő ...és az idő, az pedig pénz.

2019. dec. 23. 19:59
 12/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm, hogy leírtad. Ha leírnád, hogy veled mi történt hálás lennék.
2019. dec. 23. 21:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!