Olyan lehetséges, hogy a méhlepény kijön, de az embrió még bent van?
Azt olvastam, hogy miután az embrió kilökődik, 30 percre rá a placenta/méhlepény is távozik. Ez törvényszerű? Olyan nincs, hogy kijön a placenta, de az embrió még bent van?
Vetélésnél.
"A méhlepényben van benne a baba..."
hogymivan?
Tisztában vagyok azzal mi hol található. A magzat/embrió a magzatburokban. Abban viszont nem voltam biztos, hogy ha a placenta távozik, 100% hogy ezzel együtt az embrió is?
Szülésnél a baba után jön ki, de az első trimeszterben vetélésnél egyszerre, vagy előbb az embrió majd a placenta (mivel a vetélés is szülés ugyebár)?
A vetélésnek van egy pár formája. Komplett vetélés esetén minden kijön, jellemzően egyben, de nagyobb terhességnél még akkor is maradhatnak bent lepényrészek, amik miatt műszeres befejezés kell. Inkomplett esetén valami kijön (akár csak a magzatvíz folyik el, de kilökődhet az embrio is), a terhesség egy része (jellemzően lepény vagy annak darabjai) bent maradnak.
Láttam már pár vetélést, előfordult minden. Volt, mikor a nő jött, hogy 11 hetes, vérzik és nagyon görcsöl, felült az ágyra és gyakorlatilag teljes egészében, burkostul mindenestől kijött a terhesség.
Viszont olyan nincs, hogy a lepény kijön, az embrio meg bent marad. Lepényleválás létezik (jellemzően 3. trimeszterben), de ott sem jön ki a lepény, csak részben vagy egészben leválik a méhfalról.
"nem spontán vetélés"
Hanem mi? Gyógyszert kaptál, hátha kilökődik?
Menj be a nőgyógyászatra, le kell ellenőrizni UH-val, hogy üres-e a méhed vagy maradt bent valami.
Egyébként nem biztos, hogy a burok volt, mert az átlátszó, elég feltűnő dolog szerintem. Az is lehet, hogy csak alvadt vér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!