Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ilyen kis korkülönbséggel a...

Ilyen kis korkülönbséggel a tesók között mit várhatok? Tapasztalt anyukák ti hogy éltétek meg?

Figyelt kérdés

11 hónapos sincs a kisfiam, és a napokban pozitív lett a tesztem. Ez azt jelenti, hogy 19 hónapos lesz amikor a kistesó megérkezik. Nem így terveztem, vártunk volna még pár évet. Én vissza szertettem volna menni dolgozni, szerettem volna kiélvezni ezt a kisfiút, és nagyon sokat foglalkozni vele.

Nem a születendő kis élettel van bajom, csak félek, hogy miként tudom majd úgy összehangolni a dolgokat, hogy egyik baba se szenvedjen hátrányt, és persze még apukáról nem is szóltam, magamat pedig nem is említem:(

Milyen nehézségekkel találkoztatok, hogyan oldottátok meg? Minden érdekel.

Ja, és ha valaki nem tervez babát, akkor a naptár módszert ne használja:))

2010. júl. 10. 12:31
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Sziasztok! Csatlakozom. 9 hónapos a lányom, 8 hetes terhes vagyok. Kis korkülönbséget szerettünk volna, de gondoltam mivel pcos miatt a lányom segítséggel fogant, és most is 50 napos ciklusaim voltak, nem lesz egyszerű, így megbeszéltük a férjemmel, hogy nem védekezünk, mondván úgysem fog egykönnyen összejönni. Hát természetesen az első alkalommal (a ciklusom 26. napján) megfogant a kistesó. Egy kicsit be vagyok tojva hogy milyen lesz, de szerencsére a férjem saját vállalkozást csinál, így többnyire fog tudni itthon segíteni, valamint a szüleimre is maradéktalanul tudok számítani.

Biztos nehéz lesz, de csak belejövünk és később már könnyebb lesz. Gondoljunk bele akiknek ikrei vannak...:) Ők is boldogulnak! :)

Minden jót és sok boldogságot Nektek!

2010. júl. 10. 22:11
 12/16 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat. Nem semmi, hogy mennyien vagyunk ugyanabban a cipőben. És van aki ikreket vár...

Tudom, hogy később megtérül majd a befektetett energia, de addig sok nehéz hétköznapon kell átesni.

Köztem és az öcsém között nincs 12 hónap, tényleg együtt nőttünk fel, ez nagyon jó volt.

A félelmetes az egészben, hogy a kisfiam születése után hetekig sem tudtam semmi másra sem figyelni, nemhogy egy energiabomba másfél éves gyerekre.

2010. júl. 11. 10:40
 13/16 anonim ***** válasza:

Az a valaszolo vagyok, akinek a ket fia kozott 14 honap van tervezetten. Az elso hetektol tenyleg ne felj. Ilyen rutinnal es friss tapasztalattal a hatad mogot messzirol sem lesznek olyan nehezek az elso hetek, mint az elso babaval voltak.

Akkor en is kiborultam, nem birtam az ejszakazast, idegeltem magam a tejelesen, feltem, hogy kart teszek a bababan, megijedtem ha sirt, szoval nem voltam magabiztos. A 2. babat mar a szuloszoban ugy fogtam meg esa korhazban uy lattam el, mintha egesz eletemben ezt csinaltam volna. Ezt lattak masok is, a csecsemosok engem 100%ra beken hagytak, max beszelgettunk, egyeb dolgokrol, de mondtak, hogy nekem nincs szuksegem segitsegre, latjak, igy nem is jartak a nyakamra.

Talan epp a magabiztossag es a rutin miatt a 2. fiam teljes nyugodtsag, nagyon jo baba.

2010. júl. 11. 11:27
 14/16 anonim ***** válasza:
Szerintem nem lesz semmi gond.Én és a hugom között 20 hónap van.Jó a kapcsolatunk egymással, és most mind a ketten babát várunk. :)
2010. júl. 11. 20:40
 15/16 anonim válasza:

21 hónap különbséggel voltak a gyerekek. Elaludtam mondat közben, de aztán nagyon jó tesók voltak és kb a 3-4 hónaptól már minden sokkal lazább volt

Kitartás! Most ikrek jönnek:D

2010. júl. 20. 18:33
 16/16 anonim ***** válasza:

Mindigis kis korkülönbséggel akartam tesót...

Mi 4 en vagyunk testvérek, és én vagyok a legkisebb és egyben az egyetlen lány..

Milán 34 éves

Zalán 31 éves

Kende 29 éves

Daniella (Én) 16 éves vagyok... Sosem tudtam, hogy milyen egy tesóval úgy igazán játszani... Mivel ők már nagyok voltak hozzám, ilyen és persze más téren is..! :/

Szóval lehet , hogy nehéz lesz velük baba korukban, de utána nagyon jó lesz..!!!

2011. nov. 5. 22:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!