Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hogyan csoportosítjátok a...

Hogyan csoportosítjátok a baba ruháit?

Figyelt kérdés

Külön oszlopba teszitek az 56-os ruhákat, egy másikba a 62-eseket?Vagy úgy csoportosítjátok, hogy 56-os bodyk, 56-os rugik, 56-os kiskabát, 62-es bodyk, 62-es rugik stb.Szóval hogy praktikus?A másik, hogy ti vesztek -e külön ruhát arra az alkalomra, amikor hazahozzátok a kórházból? Miket visztek be a kórházba a babának, amikor szülni mentek?Majd megkérdezem én is, hogy nálunk miket kérnek.Ilyenekre gondolok, hogy visztek -e be: mellszívó, tejtároló edény, popsitörlő, pelenka, textil pelus.

Köszi előre is!

2010. júl. 9. 06:55
 1/9 A kérdező kommentje:
A szekrényre gondoltam, hogy hogyan teszitek be a ruhákat.Amikor öltözteti az ember, akkor hogy a legegyszerűbb?Remélem értitek..
2010. júl. 9. 07:04
 2/9 anonim ***** válasza:

Szerintem a 62-es ruhákat még ne rakd ki, mert csak porosodik (feltéve, ha nem lesz extra-bébid:)

Az 56-osokat én úgy csoportosítottam (és a nagyobbakat is így teszem a amai napig), hogy külön oszlopban: rövid ujjú body, hosszú ujjú body, rövid nadrág, hosszú nadrág, napozók, kisruhák (lány:), vastagabb tipegők, ujjatlan tipegők, kabátok/pulóverek (szinte mindig ez a 9 oszlop van, ha a rugdalózók nem kellenek, mert meleg van, mint most és csak napozóban vagy body-ban alszik, akkor azokat egymásra rakom és nyitok új oszlopot a kis blúzoknak)

A kórházba én túl sok cuccot vittem, mert nem készültem császárra (2 napig csak szoptatni kaptam a babát, tehát nem kellett még pelenkáznom sem). Amikor a gyermekágyas osztájra kerültem, felvettem egy Felicitasz csomagot, abban tényleg minden benne volt, ami a baba benti ellátásához/szoptatáshoz szükséges, esetleg egy-két textilpelust vihetsz neki. Én mellszívót vittem, de mivel azt kértem, hogy éjjel-nappal velem legyen a baba ezért nem kellett használnom, mert mellre raktam, amikor sírt, így lett is tejem, mire hazajöttünk, sőt!

Popsitörlőt, krémeket...találsz a csomagban, még itthonra is elég volt az első hónapban a doki által felírt kenőcsökkel együtt, pelenkát adnak (bár én vittem be egy párat, de mivel elviszik tőled vizsgálatokra, fürdetni...akkor átpelenkázzák, neked ritkán kell. Mindig volt a szobában pelus, ha nem ,akkor lehetett kérni...

Hazajövős ruhával befürödtünk, mert január volt, vettünk egy állítólag erre a célra szolgáló, beköthető (hordozóba)hófehér kapucnis...bundazsákot, de majd elveszett benne szegény, + a kórházban meleg volt és amíg kihurcolkodtam (mert a férjemet nem engedték be a gyermekágyas osztályra)rámelegedett egy kicsit.

Tehát az biztos, hogy a másodiknál kevesebb cuccot viszek (egy kicsi bőröndnyi elég lett volna, pedig én bent voltam egy hétig, mert császár előtt 2 nappal befektettek)és a babának nem kell szinte semmi.

Nekem is elég lett volna a hálós bugyi, 2 pizsi meg köntös, 2 papucs, törölköző. Még betétet is adtak (bella tipusút, de a célnak nagyon jól megfelelt)

Bocsi, hoszzúra sikerült, de én örültem volna, ha valaki ezeket így elmondja előre és nem hoszzú kórházi listákat adogatnak a kezembe, amit feleslegesen vittem be, utána alig bírtam a hosszú folyosón friss-műtötten kicipelni:)

2010. júl. 9. 07:22
 3/9 anonim ***** válasza:
Azt elfelejtettem írni, hogy ez a szegedi klinikán volt, természetesen az a legjobb, ha a saját kórházadról érdeklődsz:)
2010. júl. 9. 07:24
 4/9 anonim ***** válasza:

En elsosorban fajtankent szedtem szet (body, rugi, vastagabb cuccok, nadragok+felsok egyben, mert ezekbol alig volt, nem szerettem ujszulottre ilyesmiat adni).

Elso korben 56os es 62 es cuccokat mostam ki, egy helyre raktam, de a stoc tetejen voltak az 56os meretuek, lent a 62esek.

Mondjuk nekunk nem sok 56os cuccunk volt, mert nagy babat josoltak, igy is lett, egybol 62est hordott, 56osban csak a korhazbol hoztuk haza, de mar akkor is nehez volt raadni.

Az elso babamnak nem vettem kulon hazahozos cuccot, babaruhat is alig vettem, mert sokat kaptunk, hasznaltat, ujat egyarant. Kivalasztottam a legszebbet.

A 2. babanak vettem kulon hazahozosat (amit persze utana is hasznaltunk otthon), azert vettem, mert o mindent orokolt a batyjatol, de akartam venni neki valami ujat is.

A babanak a korhazba en csak pelust vittem, popsitorlot es popskremet, amit mi hasznalunk. 2. nap hozta be a parom a cumisuveget, mert elkezdett besargulni, a tejbelovelles meg a kanyarban sem volt, igy harmadik nap potolni kellett mar.

Ruhat adtak a korhazban, ha nagyon akartam volna, akkor adhatok ra sajat ruhat, de nem lattam ertelmet, illetve minden baban korhazi cucc volt.

Kispledet is vittem be neki, mert volt, hogy mellettem fekudt az agyon, pledet teritettem ala.

Mellszivot nem vittem be, teljesen feleslegesnek lattam. Ilyankor a baba kb egesz nap szivesen van cicin, nagyon sok szoptatast igenyelnek. Nem volt szukseg arra, hogy a rengeteget rajtam levo gyereken kivul meg mas inger is erje a mellemet mellszivo formajaban. Es szerintem igen ritka az, hogy valakinek a korhazi napok alatt annyira beindul a teje, hogy fejni kelljen, ha megis, akkor meg mindig kerhetsz mellszivot, vagy bevitetheted a sajatodat.

Textilt pelust is vittem be.

2010. júl. 9. 07:33
 5/9 A kérdező kommentje:
Oké, köszi! Azért megkérdezem a kórháziakat is, hogy mire lesz szüksége a babának, mert szerintem ez mindenhol máshogy van.A barátnőm mondta, hogy vigyek mellszívót, de egyelőre nem tudom elképzelni, hogy szükség lesz rá.Ilyen gyorsan nem mennek a dolgok.Örülni fogok, ha megtanulom, hogy kell szoptatni:))
2010. júl. 9. 07:58
 6/9 anonim ***** válasza:

Én úgy csinálom majd , hogy a nagyobbakat alulra teszem , de egyébként úgy tervezem , ahogyan Te leírtad .

Hát a korházi cuccal még gondban vagyok , írtam össze már pár dolgot. Mi vettünk külön hazajövős rucit Neki.:)A pelust meg a ruhácskát majd apa hozza be a hordozóval együtt.

2010. júl. 9. 08:58
 7/9 anonim ***** válasza:

Külön oszlopban vannak a rövid ujjú, hosszú ujjú bodyk, nadrágok, pólók stb. A megfelelő, éppen aktuális méret legfelül, a legnagyobb legalul. Nekem így a legkönnyebb.

Pelusok, pizsik, zoknik, textilpelusok meg egyéb apróságok pedig a pelenkázó alatti fiókos szekrényben, hogy könnyen hozzáférhetők legyenek ha éppen szükség van rájuk.

Ami a kórházat illeti én a Sote I-ben szültem. Kisruhát a benntartózkodás idejére elvileg nem kellett volna neki vinni, mert kap inget és végig pólyában tartják. Viszont én vittem és már elejétől kezdve saját body-jait adtam rá. Pelust, popsitörlőt vinni kell, mellszívót, bimbó védő krémet, cumisüveget, ahhoz megfelelő tisztítószert meg kefét célszerű vinni.

A hazaútra apa hozta be utolsó nap a ruhácskáit. Azt felesleges előre bevinni. Nem vettünk neki erre a célra különleges ruhát, egyrészt mert tél volt, tehát overallt adtam rá, másrészt nincs értelme szerintem.

Amúgy valóban érdemes megérdeklődnöd mi a bevett szokás abban a kórházban ahol szülni fogsz, mert mindehol más.

2010. júl. 9. 15:26
 8/9 anonim ***** válasza:

15:26-os vagyok

A mellszívóra azért lehet szükséged, hogy beindítsd a tejtermelést. Én pl. császáros voltam és csak 4-ik nap indult be cseppenként a tej. Muszáj volt fejni, hogy mindig több és több legyen. Tehát jó, ha kéznél van.

2010. júl. 9. 15:30
 9/9 anonim ***** válasza:
én a mai napig ugyanúgy tárolom a cuccait, ahogy az elején. Vesszőkosárban tartom, két szinten: alulra a nagyobbakat, felülre a kisebbeket. Két oszlopban: egyik oszlopba a felsőket (body, pulcsi, kardigán), másikba az alsót (rugik, kisnadrágok). Az én babámnak az első perctől kezdve volt megvolt az a 6-8 rend ruha, amit hordott, nyilván azok voltak felül. Azért nem túl jó külön oszlopba rakni a cuccokat méret szerint, mert ahány gyártó, annyiféle méretezés van. A fiam most 5 hónapos, egyszerre hord 56-os és 74-es ruhát. Ennyit számít, hogy ki gyártja. Lehet, hogy egy bodyt, mire elővennél, mert már belenőhetett, már ki is növi.
2010. júl. 9. 19:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!