Valós az az állítás hogy ha elfolyik a magzatvíz mentőt kell hívni, nem lehet autóval menni a kórházba?
Nálunk az apás szülés felkészítőn mondták, hogy ha elfolyik a magzatvíz nem szabad a kismamának járkálni, hanem egyből le kell feküdni, mert már nincs az a víz ami védi a babát.
Szerintem az már mindegy hogy kocsival viszik be vagy mentővel, ha a kocsiban le tud feküdni a kismama. Ha nem tud akkor mentő.
Nekünk ezt a kórházban mondták, ha hülyeséget mondtak akkor én is. 😁
2, kocsiban hogy fekszel le? Csak ha nem kötöd be magad. Szerintem elég "kellemetlen" lenne a kórházba tartva halálos balesetet szenvedni emiatt.
Mentőben rögzítenek fekve is.
Egyébként ha csak szivárog, nem kell mebtő, mert valószínűleg be van ékelődve.
Ha viszont ömlik mint a Niagara, akkor nincs elég lent, előre eshet a köldökzsinór, ezért kell lefeküdni, fektetve szállítani.
Nekem elsővel ez volt, maga a diszpécser is mondta, hogy indokolt a mentő és feküdjek.
Másodjára taxiztunk, mert csak szivárgott plusz fájások voltak.
Nekem azt mondták, hogyha elfolyik és tiszta, akkor zuhanyozzak le, készülődjek össze és kb 1 óra múlva induljunk a kórházba.
Ha elfolyik és zöld, büdös stb, akkor azonnal induljunk a kórházba.
Elfolyik és véres vagy én vérzek, akkor mentő azonnal.
38 hetes vagyok, pont tegnap kérdeztem rá a nőgyógyászomnál, hogy ha magzatvíz elfolyással kezdődik a szülésem, akkor mennyire kapkodjak, belefér-e még egy zuhany, meg férjem hazajöhet-e értem a munkából stb. Azt mondta, hogy ha tiszta a magzatvíz akkor 1-2 órán belül induljunk el. Feküdni nem kell, zuhanyozzak le, pakolásszak nyugodtan.
Nekem mondjuk egyébként se jutott eszembe mentőt hívni, de nem is vagyok az a pánikolós fajta.
Persze, mert ha a magzatvíz elsodorja a köldökzsinórt, akkor mit csinál a mentő? Kb mire kiér meghal a baba... Arról nem beszélve, hogy meg sem tudja állapítani az ilyesmit, csak felkapja a kismamát és viszi, ha meg beindul a szülés akkor levezeti.
Akkor van értelme a mentőnek, ha nincs otthon autó és nincs pénz taxira vagy ha kb tolófájásokkal kezdődik a szülés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!