Hogy dolgozzak terhesen ha éjszakázok is?
Elvileg 2 hónapos kortól nem éejszakázhatok , de akkor mi lesz?
A munakbeosztásom megkoveteli és nem fognak tudni foglalkoztatni csak nappalosban. Akkor ilyenkor tappenzre kell jonnom? De akkor nagyon kevés pénzt fogok kapni ... ráadás ebből a kevésből számolják majd a csedet gyedet..
Na tegyünk rendbe 1-2 dolgot:
1. A munkáltató nem kötelezhet éjszakai munkára, de te vállalhatod, ha akarod. De ha emiatt baja lesz a picinek, nem foghatod a munkáltatóra. ( én 14 órás műszakban pultoztam, bírtam végig, egészséges lett a gyerekem)
2. A táppénzt a tényleges bérből számolják, tehát a bruttó 4-500 lesz az alapod. Ha táppénz után szülsz, akkor a táppénzt átugorják, nem az lesz az alap. Mert ellátás nem lehet ellátás alapja, hanem a 4-500 tényleges bér lesz a CSED és GYED alapja is.
3. Esetedben jobban jársz a táppénzzel, mint a törvényesen járó távolléti díjjal... Mert a távolléti díj viszont beleszámít a CSED számításba, és akkor az lesz az alapod.
21hkm vagyok.
Én 185ös bruttobol kapom a tp, ami nekem havonta 140korul mozog.
Ugyhogy szerintem jobb mint ha dolgoznék.
Amugy 3muszakos voltam, de akkor sem kaptam ilyen jol csak ha tuloráztam.
Akkor két esetem van amivel ugyanúgy járok
400 bruttómból fogják számítani a csedemet ha tapenzen leszek 2-9hósig vaagy
Ha távolléti díjon vagyok 2-9hoig akkor is a 400 bruttóm a mérvadó
Akkor melyiket javasoljátok?
12-es vagyok.
Dolgozhatsz is, ameddig bírsz, azzal jársz a legjobban. Ha már nem bírod, vagy indokolt, akkor táppénzre menj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!