Hogy számolják terhességnél a heteket? Hogyan állapítják meg?
Friss a dolog még nagyon. Május elsején pont megjött, utána 14e körül volt peteérésem.
Pozitív lett a tesztem.
A Naptáram alkalmazás szerint mikor beállított a terhesség opciót, május elsejétől számolja a terhességet.
De hiszen nem akkor estem teherbe, hát menstruáltam is.
Oké ez csak egy alkalmazás
De az orvos ugye nem úgy számolja? Egyértelműen akkor utána történhetett.
Utolsó menstruáció első napjától kell számolni a heteket, hiába akkor még nem történt semmi
Az orvos ia így fogja, és te is így számold az első orvoslátogatást. Nem ajánlott ugyanis 6-7 hétnél korábban menni mert sok mindent nem lehet akkor még látni. Persze csak akkor várj eddig ha nincs panaszod (erős görcs, vérzés)
Egyébként ha maskor van a tüszőrepedes, akkor korrigálják a korát az ultrahang méretei alapján legkésőbb a 12.hetig. De a te esetedben valószínűleg kb két héttel a menstruáció után volt a fogantatás, ez akkor lehet érdekes ha valaki mondjuk pco-s és a 30.ciklusnapon volt a tüszőrepedese...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!