Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mi az általános mire számitsak?

Mi az általános mire számitsak?

Figyelt kérdés

Ma lett pozitiv a tesztem, a kalkulátor szerint , 4+1 es vagyok, és azt szzeretném megutdni mire számithatok, az elkövetkezendő hetekben tünetileg és mikor menjek orvoshoz, mikor van értelme.

Még egy dolog lenne anyukám nagyo elhízott a terhesség alatt és az ö vonásait örököltem látom magamon, és ha nem vigyázok énis elogok amit nem szeretnák, szeretnék ötleteket tanácsokat miként tehetnék ezellen, ö azt mondta folyton éhes volt és nem tudott neki ellenállni, én is az vagyok de é kibirom a napi 3x étkezést, este 6 után nem eszek, de mikor eszek akkor odefogyelek h mit h a baba kapjon elég tápanyagot. azaz nem koplalok, szoval mivel akadályozhatnám meg h felszedjek 35 kilót ugy h a baba is jol érezze megát a pocakomban?

Bocsi a sok kérdését lehet lesz több is de első baba és a legjobbat szeretném mind2-nek:)

2010. júl. 7. 18:48
 1/9 anonim ***** válasza:

Általában a 7-8.hét környékén mennek először nődokihoz,de én pl:amint pozitív lett a tesztem felhívtam a dokit,mert tudtam,hogy veszélyeztetett leszek(előzmények miatt)akkor voltam 5 hetes még csak petezsák volt,majd 8 hetesen mentem újra,szintén vizsgált csinált még rákszűrést is(azt jó ha kéred ha már rég voltál és ha ő nem csinálja autómazice)utána uh akkor már természetesen volt szívhang is.Hogy mire számíts,nem tudom mert mindenki máshogy él meg a terhességet,van aki az elején iszonyat rosszul van,de van aki egyáltalán nem.A hízás meg,ki tudja,lehet,hogy nem szedsz magadra sokat,de mindenképpen igyál folyadékot,egyél sok finom zöldséget,gyümölcsöt.És próbálj este későn nem enni,mert az a gyomrodnak sem tesz jót(tapasztalat!!)De ha valamit megkívánsz ne vond meg magadtól és a babától,csak inkább mértékkel edd.

És a lényeg a lényegben,hogy ne stresszelj,pihenj amikor csak teheted,légy boldog,vidám kismama.Egy felejthetetlen állapot ez.Én most vagyok 29 hetes,eddig is jó volt minden,de úgy érzem,hogy most érzem a legjobban magam és a baba is egyre aktívabb lesz,majdnem kiböki az oldalam.

Hú,jó hosszúra sikeredett,de remélem tudtam segíteni.:-)))

2010. júl. 7. 19:07
 2/9 anonim ***** válasza:
úgy 2 hét múlva már mehetsz dokihoz lehet hogy lesznek menzi szerű görcseid ha nem erősek akkor nem kell aggódni lehetnek mell fájások és émelygések esetleg hányás de mivel minden terhesség más nem biztos hogy így lesz nekem pl. nem volt hányingerem és görcsök viszont sokat jártam (még mindig)pisilni és a melleim is fájtak a napi 3 étkezést inkább váltsd fel napi 5-re de kevesebbet egyél soha nem jóllakásig szedj terhes vitamint én a femibion-t szedem jó tőle az anyagcserém és nem hizlal ,igyál sokat napi 3 l folyadék legalább és élvezd hogy terhes vagy szép baba várást kívánok 30 hetes km
2010. júl. 7. 19:07
 3/9 anonim ***** válasza:
Ha most mennél ultrahangra, még csak a petezsák látszana. Nekem 7 hetesen volt már szívhangja, de lehet hogy előbb is van már. Akkor érdemesebb menni. A tünetek? Nekem olyan 8 hetesen kezdődött a hányinger, addig semmi nem volt. 14 hetes koromig nagyon rosszul voltam, sokan ilyenkor még fogynak is a rosszűllétektől. Az első 3 hónapban nagyon fontos a babának a folsav, azt mindenképpen szedjél, vagy pedig olyan terhesvitamint, ami tartalmazza. Ha ehetnéked van, próbálj meg ne édeset enni. Most rengeteg gyümölcs van, tudom ez már unalmas, de hidd el én sem ettem ennyi gyümölcsöt soha életemben, mint most. Próbálj meg salátákat, zöldségeket enni. Én pl. terhesen kaptam rá nagyon a főzelékekre is, eddig nem nagyon szerettem. Ha szereted a spenótot az nagyon jó, mert sok vas van benne. Az a fontos, hogy ne fogyókúrázz, mert az nem jó a babának sem. 38hkm
2010. júl. 7. 19:10
 4/9 anonim ***** válasza:
De egy gondolat az elejéről csak lemaradt,a kalkulátoroknak én nem hiszek,én is csináltam,néha még poénból most is megnézem,de ahány kalkulátor annyi féle adat jött ki.Inkább az uh,ott úgyis méretek alapján állapítják meg a pontos hetet,de a védőnő is kiszámolja majd.Kérdés,hogy be jön-e..
2010. júl. 7. 19:11
 5/9 anonim ***** válasza:
szobabicikli:) Összesen 9 kilót híztam a terhesség alatt, a szülés után meg 5-el voltam könnyebb, mint terhesség előtt:) Nem sokat, minden este 10 perc.
2010. júl. 7. 19:12
 6/9 anonim ***** válasza:
19:07-es válaszoló én is a femibiont szedem és nekem is nagyon bevált.
2010. júl. 7. 19:12
 7/9 A kérdező kommentje:

köszönöm, hát ott tartok h a cicim érzékeny amugy ia hatalmas kissé lógó mellem van ami sose fájt se msot igen, kjával annyi h nem kivánok semmit ha mégis megkivánom eljutok a hütöig mire betetszem a számba már nem kell:D a gondom a székrekedés, és nem tudom h stadalaxot lehet e? van itthon még nem mertem. igen görcseim is vannak de csak épphogy. azt szeretném még tudni h napozni szabad e? szabad e pl sokat mozogni pl séta. nagyon kivánom a mozgást. igen terhes vitamint szeretnék venni meg folsavat. azt beiktatom mindenképpen.:)

várom még a tapasztalatokat.:)

2010. júl. 7. 19:15
 8/9 anonim ***** válasza:

3. vagyok, a napot lehetőleg kerüld el, az nem igazán jó terhesen, inkább árnyékban legyél, de ha napra mész is a pocidat mindig takard be valamivel.

Ja és terhesség alatt nem ajánlott fürödni sem, sokkal nagyobb a fertőzésveszély. Kerüld a forró zuhanyt, bár most gondolom nem is kívánod, de erre majd figyelj télen is.

2010. júl. 7. 19:24
 9/9 anonim ***** válasza:
2.vagyok ha terhes vitamint szedsz akkor már nem kell még a folsav elég ami a vitaminban van nem kell túl bombázni a kicsikét ,sétálni nagyokat lehet de lehetőleg nem fáradj székrekedésre inkább homeopátiás dolgokat esetleg szilva lekvárt egy kanál olajat de minden készítménynek a használatiban benne van hogy lehet-e terhesen használni olvasd el a stadalaxét én nem ismerem szerencsére
2010. júl. 8. 10:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!