Mi az általános mire számitsak?
Ma lett pozitiv a tesztem, a kalkulátor szerint , 4+1 es vagyok, és azt szzeretném megutdni mire számithatok, az elkövetkezendő hetekben tünetileg és mikor menjek orvoshoz, mikor van értelme.
Még egy dolog lenne anyukám nagyo elhízott a terhesség alatt és az ö vonásait örököltem látom magamon, és ha nem vigyázok énis elogok amit nem szeretnák, szeretnék ötleteket tanácsokat miként tehetnék ezellen, ö azt mondta folyton éhes volt és nem tudott neki ellenállni, én is az vagyok de é kibirom a napi 3x étkezést, este 6 után nem eszek, de mikor eszek akkor odefogyelek h mit h a baba kapjon elég tápanyagot. azaz nem koplalok, szoval mivel akadályozhatnám meg h felszedjek 35 kilót ugy h a baba is jol érezze megát a pocakomban?
Bocsi a sok kérdését lehet lesz több is de első baba és a legjobbat szeretném mind2-nek:)
Általában a 7-8.hét környékén mennek először nődokihoz,de én pl:amint pozitív lett a tesztem felhívtam a dokit,mert tudtam,hogy veszélyeztetett leszek(előzmények miatt)akkor voltam 5 hetes még csak petezsák volt,majd 8 hetesen mentem újra,szintén vizsgált csinált még rákszűrést is(azt jó ha kéred ha már rég voltál és ha ő nem csinálja autómazice)utána uh akkor már természetesen volt szívhang is.Hogy mire számíts,nem tudom mert mindenki máshogy él meg a terhességet,van aki az elején iszonyat rosszul van,de van aki egyáltalán nem.A hízás meg,ki tudja,lehet,hogy nem szedsz magadra sokat,de mindenképpen igyál folyadékot,egyél sok finom zöldséget,gyümölcsöt.És próbálj este későn nem enni,mert az a gyomrodnak sem tesz jót(tapasztalat!!)De ha valamit megkívánsz ne vond meg magadtól és a babától,csak inkább mértékkel edd.
És a lényeg a lényegben,hogy ne stresszelj,pihenj amikor csak teheted,légy boldog,vidám kismama.Egy felejthetetlen állapot ez.Én most vagyok 29 hetes,eddig is jó volt minden,de úgy érzem,hogy most érzem a legjobban magam és a baba is egyre aktívabb lesz,majdnem kiböki az oldalam.
Hú,jó hosszúra sikeredett,de remélem tudtam segíteni.:-)))
köszönöm, hát ott tartok h a cicim érzékeny amugy ia hatalmas kissé lógó mellem van ami sose fájt se msot igen, kjával annyi h nem kivánok semmit ha mégis megkivánom eljutok a hütöig mire betetszem a számba már nem kell:D a gondom a székrekedés, és nem tudom h stadalaxot lehet e? van itthon még nem mertem. igen görcseim is vannak de csak épphogy. azt szeretném még tudni h napozni szabad e? szabad e pl sokat mozogni pl séta. nagyon kivánom a mozgást. igen terhes vitamint szeretnék venni meg folsavat. azt beiktatom mindenképpen.:)
várom még a tapasztalatokat.:)
3. vagyok, a napot lehetőleg kerüld el, az nem igazán jó terhesen, inkább árnyékban legyél, de ha napra mész is a pocidat mindig takard be valamivel.
Ja és terhesség alatt nem ajánlott fürödni sem, sokkal nagyobb a fertőzésveszély. Kerüld a forró zuhanyt, bár most gondolom nem is kívánod, de erre majd figyelj télen is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!