Van olyan kismama itt, aki a második gyermekét várja, de
az első még csak 2 év körüli? Hogyan készültök az
elkövetkezendő időkre?
Figyelt kérdés
Gondolok itt magára a terhesség idejére,egy örökmozgó mellett;a nagyobbik óvodai beszoktatására,és az egyéb nehézségekre.
Ebben a helyzetben vagyok,nem terveztem a babát,de mivel megtartom,kicsit pánikban vagyok!
Köszönöm!
2010. júl. 7. 18:08
1/8 anonim válasza:
Nekem 16 hónapos lesz a nagy amikor megszületik a pici.Hát amitől nem félek,az az óvodai beszoktatás,addigra már túl leszünk a nehezén.Szerintem az első idők lesznek csak nehezebbek,amég kialakul a rutin,a pici napirendje,utána már egyre könnyebb lesz. Most vagyok a 28 hétben,idáig birható,pedig most tanul a nagy járni,még azért sokat kell emelgetni,és ráadásul vigyázni kell magamra mert tavaly májusban császároztak.Hogy készülni hogy készülj azt nem tudom,de nemsokára már nem fogsz igy pánikolni nefélj:-)
2010. júl. 7. 18:20
2/8 anonim válasza:
Szia! 26 hónapos lesz a lányom, mikorra megszületik a kistesó (kb. 3 hét múlva). Óvodai beszoktatásról nálunk nincs szó (de még bölcsis se, hiszen még csak bölcsis korú). Nekem sokat van itthon férjem, viszonylag sokat segít. Terhességet eddig jól viseltem, most kezdek állandóan fáradt lenni, a játszótéri sétákból sokkal kevesebb lett, kertes házban lakunk így inkább itt vagyunk a kertben, bevásárlásokat a férjemmel intézzük ketten , kocsival. Kádunk nincs, a zuhanytálcában van egy kis kád a lányomnak, abba csak bele kell lépnie és ki, nem kell emelgetni, rácsos ágya van, abból is ki-be mászkál.Most kezdtünk bilizni, no az elég fárasztó...
2010. júl. 7. 18:45
3/8 anonim válasza:
Szió! Én a terhességem 12. hetében járok. Kisfiam 2 év 5 hós lesz,mikor a picike megszületik. Mi se terveztük, főleg, hogy nemrég mentem vissza dolgozni, de természetesen én is megtartom, hiszen kettő babát akartunk:). Kicsit én is félve indulok a másodiknak. Az elsővel császáros voltam, nem volt zökkenőmentes se a vajúdás, se a terhesség. De remélem nem lesz gond. Az örökmozgó meg biztos elfogadja és szeretni fogja a picikét, csak Őt se szabad elhanyagolni.
2010. júl. 7. 20:05
4/8 anonim válasza:
Szia!
Nálunk 21 hónap lesz a két fiú között. Még 17 hét van hátra.
A nagyot már nagyágyra szoktattuk és külön szobában alszik, az ovi még messze van addig mi is túl leszünk a nehezén én a szobatisztaságra szoktatástól tartok egy kicsit...
A terhesség pedig sokkal könnyebben telik, mint a naggyal mert nincs idő a problémákra koncentrálni.
Jó egészséget neked!
2010. júl. 7. 20:10
5/8 anonim válasza:
Én egy kicsit nehezebben viselem a második terhességet, mint az elsővel. Fáradtabb vagyok, meg sokat fáj a hasam:( Amúgy 21 hó lesz köztük, most vagyok 7 hetes.
2010. júl. 7. 20:57
6/8 Nikcsi válasza:
15 honap van a ket fiam kozott, a pici most lesz 5 honapos. A terhesseg nagyon hamar elszallt, nem volt idom parazni rajta. Kozben koltoztunk, lakasfelujitas egyebek + egy kis orokmozgo. Gyorsan eltelt, mivel eleg aktiv voltam, nem viselt meg annyira, ha tehettem mindig aludtam delutan a fiammal. A szulest koveto honapok is jol teltek/telnek, konnyebb a ket picivel, mint gondoltam. A nagyobbik korabol adodoan meg nincs feltekenyseg, szereti a kistesojat, mar probal vele jatszani, mosolyog ra. A kezdetektol probaltam egy laza napirendet kialakitani, egymashoz igazitva a ket picit (parom keso estig dolgozik, segitseg nyuku) igy sokkal gordulekenyebben mennek a dolgok. Kellemeset fogsz csalodni, foleg ha segitseged is van.
2010. júl. 7. 21:03
7/8 anonim válasza:
Mikor megszületik a második baba a lányom majdnem két és fél éves lesz. Mi sem terveztük, én is nagyon félek, főleg, hogy egész nap és minden második éjszaka is egyedül vagyok itthon. az óvodai beszoktatás még nekem sem világos, lehet, hogy nem szeptemberben hanem csak januárban kezdi majd az ovit a nagyobb, úgy talán könnyebb lesz.
A lányom velünk alszik, már próbáltuk áttenni, de betegség aztán fogzás miatt félbeszakadt a dolog. Eddig úgy voltam vele, hogy másnak is ment nekünk is menni fog a dolog. a baj csak az, hogyha valamirőé ezt mondtam akkor azzal mindig bibi volt.:-(
Ha megmarad a pici,(még csak 5hetes vagyok)március elejére érkezik,a fiam március 22.-én lesz 3 éves,és pont egybe esik az ovival.Elég rossz az időzítés,de ahogy Ti is írtátok,majd megbirkózom vele.
Boldog babavárást,és a babásoknak sok Boldogságot Kívánok!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!