24 hetesen 25 hetesnek mért az ultrahang, hogy lehet ez?
Biztosan tudom, hogy 24 hetes és 2 napos vagyok. Az ultrahang szerint viszont kereken 25 hetes. Járt már így valaki?
Mekkora volt a babátok mérete 25 hetesen? (BDP,HC,AC,FL)
Az ultrahang általános mérést végez a mért adatok alapján. Vagyis még valamikor kialakították, hogy egy magzat melyik héten kb. mekkora, így kialakult egy sablon. Gondolom te is tudod, hogy nem vagyunk egyformák, így a kicsik sem azok, már a pocakban sem, nem lehet rájuk sablont húzni.
Arról nem is beszélve, hogy az uh gép a mért adatokból átlagol. 24. hetesen nem volt két eredmény, ami egyforma kort mutatott volna, a hasa 9 nappal idősebb, a combja 1 nappal fiatalabb, a feje meg egy nappal idősebb volt. AZ általad említett 5 napos eltérés semmi:)
Valószínű nagyobb a babád, nekem épp ellenkezőleg. Mi mindig le vagyunk maradva egy héttel. Nekem a 4D-n, mikor 24+5 hetes voltam, akkor 24 hetesnek mért.
BDP:6,05cm
HC:21,44cm
AC:19,38cm
FL:4,36cm
humerus:4,01cm
súly:665g
Neked milyen adatok voltak?
Köszönöm, hogy válaszoltatok. A 12 hetes uh-n még aránylag pontosan meghatározzák a kort ugye?Nálatok hogy volt?
Az én babám: (24+2)
BDP 60,8mm
HC: 231 mm
AC: 211 mm
FL: 45 mm. Poén, hogy egy hete még 46 mm volt az FL. Összement :-D
12 hetesen mekkora volt a babátok?
En a 12 hetesre mar nem emlekszem (ket gyermekem van), viszont azt tudom, hogy mindket gyereknel tudtam, hogy mikor fogant. A 12 hetes uh napra pontosan ki is dobta ezt a meretek alapjan. Azutan viszont mar egyik uh sem ugyanazt a terhessegi kort adta vissza.
Az idosebbik fiamnak mindene mindig nagyobb volt a 20. hettol kezdve, a 32. heten mar ket hettel volt nagyobb, mint az atlag. Vegul megszuletett a kiiras szerint es eleg nagy baba volt.
A kisebbik fiamnal ossze-vissza voltak a meretek a 20. heti uh-tol kezdve. A feje nagyobb volt, a combcsontja is hosszabb, viszont a pocakkorfogat kisebb. O is a kiiras szerint erkezett kb, hosszu, vekony baba volt.
Ez ilyenkor mar genetika, tudod, hogy szuletnek babak 3 kilo alatt es 4 kilo felett is. Ugyanolyan idosek, de a mereteik nem egyformak, hiszen mi sem vagyunk egyformak.
Raadasul nem is egysegesen nonek a babak, olyan is van, hogy egyik uh-n meg nagyobb, mint az atlag, par hettel kesobb meg visszavesz a novekedesbol.
A 12 hetes uh-n július 24 volt írva. A 24. hetes uh alapján július 15. volt kiírva szülés időpontnak. A 32 hetesen július 22:)
38 hetesen július 13, végül megszületett július 23-án éjfél előtt 5 perccel:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!