Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Elkezdett sajogni a fenekm...

Elkezdett sajogni a fenekm feletti csont éjjel, akárhogy feküdtem nem múlt el, sétágattam hátja jobb lesz, aztán csak elmúlt.40. hétben vagyok már. Lehet jele a közeledő szülésnek?

Figyelt kérdés

2019. máj. 1. 09:13
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Igen, ha a 40. hétben vagy az már a jele a közeledő szülésnek.
2019. máj. 1. 09:17
 2/12 anonim ***** válasza:
45%
Tágul a csontod. Szuper! Bármikor beindulhat most már...
2019. máj. 1. 09:24
 3/12 A kérdező kommentje:
Első baba,nem tudom,hogy indul majd és mi fog fájni,várjuk már,és izgulok is.Helyesírási hibákért bocsánat,gyorsan írtam 🙄
2019. máj. 1. 09:47
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Tágul a csontod 😂😂😂😂😂😂😂

Jobb esetben szegény csont nem képes ilyesféle fizikai transzformációkra, illetve ha tágul, ott sokkal nagyobb a baj. Viszont termelődik a relaxin nevű hormon, ami lazítja a medence és csípőkörnyéki ízületeidet, ezáltal segíti a szülést. Valószínűleg a keresztcsontodnál érzed valamelyik ízületet, ez ilyenkor már nagyon gyakori.

2019. máj. 1. 09:48
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Én ahogy ez elkezdődött 20 óra múlva baba volt a karomban.
2019. máj. 1. 10:43
 6/12 A kérdező kommentje:
Jajj de jó 🙂Nekem azóta semmi...
2019. máj. 1. 10:50
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Hogyne tágulna ki a medence?

Kiszélesedik a csípő szüléskor.

Csak van, akinél fokozatos, és van, akinél szülés előtt közvetlenül nagyobb a mozgás.

A bsba ilyenkor már nyomakodik lefelé, es ez teljesen oké, mert ez a dolga...

2019. máj. 1. 13:37
 8/12 anonim ***** válasza:
Egyébként vagy rendszetes fájásokkal indul, vagy magzatvíz elfolyásával.
2019. máj. 1. 13:38
 9/12 anonim ***** válasza:
Hát vagy a hormonoktól lazább lettél és azért csúszott el valami vagy egyszerűen a nagy hasadból most lett elege a derekadnak valami mozdulatnál vagy csak alvási póznál, az meg pont oda a fenék felett középre vagy valamelyik oldalra szokott mindenkinek kisugározni. 40. hétben viszont biztos, hogy egyre esélyebben közeledik a szülés :)
2019. máj. 1. 19:51
 10/12 anonim ***** válasza:
Kitágul a medencéd, természetesen, de nem a csont enged el, hanem a medencét összetartó ízületek. A medence ugyanis több csont ízesüléséből áll, amit erős kötőszövetes szalagok tartanak egybe. Pont azért nem csontosodott össze az evolúció során, hogy meg tudjanak születni a babák. A csont nem képes reagálni a relaxin lazító hatására, csak és kizárólagos ízületek képesek lazulni. Kicsit nézz utána a deréktáj anatómiájának.
2019. máj. 1. 20:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!