Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 8 hetes vagyok, és lázas. Mit...

8 hetes vagyok, és lázas. Mit tudok tenni ellene?

Figyelt kérdés
2008. nov. 11. 12:07
 1/5 anonim ***** válasza:

szia,

mennyire vagy lázas?

38 fokig nem kell hűteni, sem csillapítani.

De ha fentebb megy, akkor hűtsd magad, csuklódat, bokádat, tarkódat, homlokodat csavard hidegvizes borogatásba és ne hagy felmelegedni a borogatást..

..ha ettől sem megy lentebb a láz, akkor hívd a dokidat és kérdezd meg milyen gyógyszert vehetsz be...bár a 12. hétig egyáltalán nem ajánlott a gyógyszerszedés...

2008. nov. 11. 12:17
 2/5 anonim ***** válasza:
Náthára, lázra, influenzára várandósoknak ajánlják az OSCILLOCOCCINUM homeopátiás bogyót! Én is használtam már, nagyon jó volt. Magas lázra lehet bevenni 4 óránként Algopyrint is.
2008. nov. 11. 12:18
 3/5 anonim ***** válasza:
Szerintem doki, de úgy tudom paracetamol tartalmú gyógyszert vehetsz be( Panadol ). Azért feltétlenül lásson orvos, mert, ha lázas vagy akkor azt csökenteni kell, és azt jelenti, hogy van valami a szervezetedben. Még a hideg vizes borogatást tudnám mondani csuklóra és két lábra.
2008. nov. 11. 12:18
 4/5 anonim ***** válasza:

Ha lázas vagy, akkor minél hamarabb próbáld meg levinni, ne hagyd, hogy feljebb menjen, mert a láz veszélyes a babára, nem úgy mint a nátha, ami inkább csak a mamának kellemetlen, a babára nincs hatással.

Paracetamol alapú gyógyszert használhatsz terhesen ésszerű mértékben, ilyen például a Panadol, inkább a gyógyszer, mint a láz. Én ezt kombináltam hűvösebb zuhannyal, majd meleg takaróval, fekvéssel és nagyon hamar lement a lázam. Ha tudsz, akkor menj el dokihoz, én csak felhívtam a háziorvost, de személyesen nem látogattam meg, mert ha ott ültem volna egy-két órát az orvosi rendelőben (épp járvány volt), akkor szerintem még betegebben értem volna haza.

2008. nov. 11. 12:49
 5/5 anonim ***** válasza:

Ha 38 feletti lázad van, akkor vegyél be Panadolt vagy Rubophent. A láz többet árthat a babának, mint a gyógyszer!

Jobbulást és boldog babavárást!

2008. nov. 11. 13:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!