Hogyan számoljátok ki, hogy hányadik hónapban vagytok?
Nyilván tudom, hogy ehhez nem kell Nobel-díjasnak lenni, és nem ez a terhességgel összefüggő legmeghatározóbb adat, sőt, eleve hetekben számolunk hivatalosan:)
De mivel a terhességi kor számításánál mindenképp vannak anomáliák (pl. első két hétben még nem is terhes az ember), a 9 hónap számításánál is vannak különbségek. Van, aki abból indul ki, hogy hány hetes, és az hány eltelt hónapnak felel meg, pl. 16 hétre azt mondja, 4. hónap (de így a 40 hétből már 10 hónap lesz), más az utolsó vérzés első napjától számolja, de akkor meg az utolsó hónap a terminusig számolva 7 nappal hosszabb, mint a többi, megint más a kiírt terminustól számol visszafelé, tehát ha pl. május 5-re van kiírva, akkor április 6-án lép be a 9. hónapba.
Második kérdésem, hogy pl. az "5 hónapos terhes" kifejezés számotokra mit jelent, azt, hogy már betöltötte az ötödik hónapot, vagy azt, hogy belelépett az ötödik hónapba?
Táblázatokból néztem :D pl:
Az elfogadott, ahogy az orvos számolja.
Utolsó menstruáció első napjától számolják. Tehát ezért vagy te a kimaradt mensi napján 4 hetes, ami igazaból 2, de ilyen terhesség nincs, de ennyire szőrszálhasogatók.
Azt számold, amit a doki mondd a vizsgálatkor. Én hetekben számoltam, így könnyebb volt.
Köszönöm a válaszokat!
Én hetekben számolom, engem is mások kérdeznek hónapokban mindig. De ezek szerint másnál sem annyira magától értetődő vagy fejből azonnal mindig rávágható a válasz, megnyugodtam:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!