Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Aki későn vállal gyereket,...

Aki későn vállal gyereket, tisztában van a következményekkel (nem a gyerek egészségére gondolok)?

Figyelt kérdés

22.5 éves voltam, mikor édesanyám elhunyt, és csak később jutott eszembe, hogy mivel 5 éves voltam, mikor elköltöztünk saját házba a nagyszülőktől, mi lett volna, ha az én szüleim is azt mondják, hogy majd vállalnak gyereket, ha lesz saját házuk? Akkor nem 22.5 éves lettem volna, mikor meghal, tehát mondhatni felnőtt, hanem 17.5 éves gimnazista.

Nem lehet tudni, ki hány évig fog élni, de ha ezt nem is nézzük, mert szélsőséges példa, biztos jó dolog 40-50 évesen szülni, hogy a gyerek érettségijére 60-70 évesen kelljen odatámolyogni bottal? Nem lenne jobb túllenni rajta fiatalon? Arról nem is beszélve, hogy így akár ki is eshet egy generáció, mert más kultúrákban 80 évesen valaki ükszülő, míg nálunk csak dédszülő lesz. Sokan hivatkoznak pénzügyekre, lakásügyre, de mondom, mi is kibírtuk évekig úgy, hogy nem költöztünk el a nagyszülőktől.

2019. ápr. 11. 12:39
1 2 3 4 5 6 7
 51/64 anonim ***** válasza:
87%

"és ez nem is számít, mert úgy kezdtem a kérdést, hogy aki későn vállal gyereket. Úgy meg nehéz vállalni, ha valakinek párja sincs. De arra ez nem is vonatkozik."

Beszarok. :DDDD Szóval te, épp te férfi létedre osztod az eszedet arról, hogy kinek mikor kéne gyereket szülnie, nyakig turkálsz más magánéletében és méhében, miközben neked még párkapcsolatod sincs, nem hogy gyereked!!! Elképesztő. Akkor mégis milyen alapon okoskodsz itt b*aszki, amikor neked sincs gyereked, se kapcsolatod, fogalmad sincs mivel jár egy terhesség, egy szülés, hogy mennyibe kerül eltartani egy gyereket, hogy mivel jár egy 0-24-ben ellátásra szoruló újszülött.

És halál komolyan képes vagy azt mondani, hogy mindez nem számít?? Már hogyne számítana, hogy valaki legalább tapasztalatból beszél és a legfontosabb, hogy pontosan TUDJA amiről beszél vagy csak egy megkeseredett fiúcska unatkozik itt, aki nagyjából jó ha látott képen pucér nőt. :D Fuhh...

2019. ápr. 12. 13:35
 52/64 anonim ***** válasza:
60%
tipikus, én is ismerek ilyeneket: veri a mellét, hogy már van két gyereke...és nekünk mikor lesz? ja odaszült a gyerekszobájába, meg csórók mint a templom egere, de elleni azt kell :D
2019. ápr. 12. 13:40
 53/64 anonim ***** válasza:
60%

Te most komolyan összehasonlítod, a terhességet, szülést és magát a gyereknevelést a szemeteléssel??? Ne harafudj már, de a gyerekvállalás totálisan magánügy, csak két emberre tartozik, az adott férfira és adott nőre. Az ő felelősségük, a nő kockáztatja a testi és lelki egészségét, még jó h idegeneknek nincs ebbe belepofázni valójuk!

És komolyan az az indokod, h ki fog halni a magyar? És?! Nekem vagy bárki másnak azért kellene szülni, mert kihal a magyar? Miféle kretén logika ez? Az ember magának szül és azért mert ő maga vágyik gyerekre, nem azért h gyártsa Orbánisztiába a kölköket. Majd mindenki szül, HA akar. És nem, még csak véletlen sem szempont a gyerekvállalás mérlegélésénél, hogy elvileg fogy a magyar, mert normális ember továbbra sem ez alapján vállal gyereket. Arról meg ne is beszéljünk, hogy úgy általánosságban nézve meg már így is túlnépesedett a Föld, egyre többen vagyunk és bizony végesek az erőforrások is. Eljön majd az a pont, mikor a Föld nem fog tudni mit kezdeni ennyi emberrel! Nem csak a magyarokat kell ám szem előtt tartani, globálisan az egész világon körbe kéne ám nézni.

De ha ennyire aggódsz a magyarságért, miért nem gyártottál már legalább 5 gyereket?? Miért csak itt okoskodsz? Menj és tegyél meg mindent, h ne nehogy kihaljon ez a végtelenül rosszindulatú, más életében turkáló és irigy magyar népünk!

2019. ápr. 12. 13:46
 54/64 anonim ***** válasza:
64%

Jajj már hiányzott a csak a hazájáért nagyon aggódó turbómagyar.

Komolyan titeket addig kéne ütni amíg mozogtok.

Üzenem innen neked is meg a többi agyalágyultnak, hogy én civilizáltnak tatom magam, és a civilizált embernek a minőségi szempont felülírj a mennyiségi szempontot. Nem vagyok állat, veled ellentétben :)

Inkább jöjjön később 1 vagy 2, mint hogy valaki halomra szüljön 18 éves korától fogva a bizonytalanba, valami xar "gyerekkapcsolatba", úgy hogy nem is való neki gyerek.

Ja hogy ez neked nem tetszik? Ez téged jellemez.

Amúgy fent jöttél a civilizált gazdag országokkal. Ugye még véletlenül sem zavar, hogy pont ezekben a civilizált országban születik családonként kevés gyerek??? Érdekes ők is "kibírják" :)

2019. ápr. 12. 14:09
 55/64 A kérdező kommentje:

#54: köszönöm, nagyon kedves vagy, hogy ütnél! A véleményemért... ilyen hol is van, nem a kommunizmusban volt? Jajj, de jó nekem.

Igen, sokat mondó, hogy a fejlett nyugati országokban sem vállalnak az emberek gyereket, pedig ott nem sírhatnak a pénz miatt. De ezen a részén el se gondolkodsz.

2019. ápr. 12. 14:40
 56/64 anonim ***** válasza:
80%

Igen, már a komcsizás is hiányzott :D Olyan kiszámíthatóan egyszerűek vagytok, hogy elképesztő....

És szerinted ott miért nem sírnak a pénz miatt? :) Na vajon miért. Azért mert ott van. És igen a fejlett társadalmakban kevesebb a gyerekszületés általában, ezért is fejlettebbek, mert a nők sem szülnek le egy halom gyereket "hogynehaljanakki". Reméljük hamarosan MO is felzárkózik, és a hozzádhasonló hazájáért nagyon aggódók hoppon maradhatnak.

Amúgy ha neked jogod van más méhéba túrni nekem jogom van gondolatban ütni.

Rohadt unalmasak vagytok már az egybites gondolkodásotokkal.

2019. ápr. 12. 14:50
 57/64 A kérdező kommentje:

#54: nem, nagyon nem bírják ki, 50 év múlva érdekes helyzetek lesznek azokban az országokban, ahol nincs elég gyerek, talán 30 év múlva is. És akkor majd ne mondd, hogy nem szóltam előre.

Szóval az a fejlettség mércéje, hogy kevés gyerek születik? Az igen. Nem tudom, ezt hogy kötötted össze, mindenesetre Afrikában nincsenek szaporodási problémák, érdekes, ott abortuszra se járnak az emberek, mert azért nem hülyék, hogy a sajátjaikat öljék.

2019. ápr. 12. 15:01
 58/64 A kérdező kommentje:
#52: tehát csak az beszélhet gyerekvállalásról, akinek magának is van gyereke? Filmet sosem kritizálhatok, mert még nem forgattam? Pártot sem, mert nem vagyok politikus? Hajjaj, bajok lesznek így ezzel az érveléssel...
2019. ápr. 12. 15:02
 59/64 anonim ***** válasza:
39%

Ja, szóval annyi jött le, hogy idehaza a gyerekvállalás kapcsán sírnak az emberek a pénz miatt? Nem is értem miért erőlködünk azzal, hogy bármit is megértessünk veled. Tudod az, hogy 2 fiatal annyit keres, amiből épp h magukat és egy kis albérletet fent tudnak tartani, amire totális őrültség gyereket vállalni, nem a pénz után való sírás, hanem racionális gondolkodás. Azt, hogy le merik többen írni, h igen is nincsenek anyagilag olyan helyzetben, hogy még egy gyereket is eltartsanak belőle, nem tudom miért kell siránkozásnak tartani a pénz után.

Az megvan még, hogy egy gyereket a szeretetteddel és törődéseddel nem tudsz jól lakatni? Ha tetszik, ha nem és ha képes vagy felfogni, ha nem, a gyerekvállalás elsősorban igen is az anyagiak függvénye! Aki azt szeretné, hogy meg tudjon adni a gyerekének mindent (és nem kell itt 300ezer forintos telefonokra meg évi 3 külföldi nyaralásra és hasonló kaliberű dolgokra gondolni) az nem fog megtakarítás nélkül, egy albérletbe v az anyjáék nyakára szülni, amit majd valahogy "kibírnak"! És ez így is lenne a normális. Van ám olyan ismerősöm, aki terhesen felhívta a munkahelyét balhézni, h miért kapott kevesebb fizut, mert ő most miből vesz kiságyat a gyereknek, aki 1 hét múlvára volt kiírva. No komment és az ilyenek szaporodnak, mert hát miért ne.

Ja és nyugaton tudod miért nem "sírnak" az emberek a pénz miatt? MERT VAN! Nem gondolod, h ez egy elég lényeges különbség?? Talán egyszer Magyarország is eljut arra szintre, h a hozzád hasonló korlátolt emberek képesek lesznek túllépni az ösztöneiken, révén h nem vagyunk állatok és nem egyetlen cél fog lebegni a szemük előtt: teleszülni az országot, el ne fogyjon a magyar..!

2019. ápr. 12. 15:03
 60/64 anonim ***** válasza:
58%

"50 év múlva érdekes helyzetek lesznek azokban az országokban, ahol nincs elég gyerek...."

Megsúgom neked, még 50 évet se kell várni ahhoz, hogy a már így is túlnépesedett Föld elérje tűrőképességét! De aki ennyire korlátolt agyilag, az úgy sem fogja fel, hogy végesek az erőforrások, már most problémát okoz a globális felmelegedés stb stb. Ha annyira az emberiség érdekeit néznéd, akkor nem azon lovagolnál, hogy kötelezően szüljön minden házasságban élő nő!

De te csak egy tipikus szemellenzős, rosszindulatú nagy magyar vagy, aki ugyan eddig 0, azaz nulla gyereket gyártott le, mégis itt játssza a megmondó embert más méhében és magánügyeiben kotorászva!

Miért szerinted a fejlettséget csak is abban lehet mérni, hogy hány gyereket pottyantanak az adott országban a nők?? :DDD Most ezt tök komolyan mondod?! Tessék, mondd már el mitől lesz fejlettebb M.o. Németországtól például, ha több gyereket szülünk? Őszintén érdekelne. Nem állatok vagyunk könyörgöm, legyetek már képesek túllépni a nyamvadt szaporodási ösztöneiteken. Ettől még egy állat is képes különbül viselkedni. Mert ma már egy gyerek, nem is gyerek. Minimum 2, de inkább 3-at kell szülj, hogy a magyar társadalom szemében érjél valamit. Szánalmas és undorító, hogy sokan csak holmi tenyészkancának nézik a nőket, akiknek az a dolguk, h minél többet szüljenek. Saját vágyaik, céljaik nem is lehetnek az életben, csak az h potyogtassanak.

"Afrikában nincsenek szaporodási problémák, érdekes, ott abortuszra se járnak az emberek, mert azért nem hülyék, hogy a sajátjaikat öljék."

Afrika?? :DD Komolyan a világ legszegényebb és legfejletlenebb kontinensével példálózol? Szóval szerinted az a normális, ami Afrikában van? Mindenki szül 10 pulyát, aztán menjenek az utcára, éheznek, szomjaznak nem számít, jóvanazúgy'?? Hát akkor fogd magad azt menjél ki Afrikába éhezni, Isten áldjon!

Az abortuszt pedig baromira nem kéne idekeverni, mert neked férfiként aztán végképp semmi jogod a nők teste felett ítéletet mondanod! Szerencsére mi egy civilizált, ilyen szempontból normális felfogással rendelkező kontinensen vagyunk, ahol a nőknek igen is van szabad döntési joguk a SAJÁT testük felett, ha fáj ez neked, ha nem. Ölésről meg szó nincs, tanulj biológiát, mert az abortusz nem gyilkosság, de ha több eszed lenne egy marék lepkénél, erre magadtól is rájönnél. Na menj szépen és gyártsál néhány gyereket, addig is hasznosan töltöd az idődet. :D

2019. ápr. 12. 15:20
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!