Mi a különbség a kombinált és az integrált teszt között? Melyiket érdemes megcsináltatni? Többi lent!
Az orvosom azt mondta,hogy jelentkezek be az Istenhegyi útra a Géndiagnosztikai Intézetbe integrált tesztre,de közbe mondta a védőnő,hogy miért nem a kombináltat csináltatom és az ingyenes,míg az integrált 30.000 Ft.
Teljesen össze vagyok zavarodva!!
ha beírod a keresőbe sok infót kaphatsz mindkettőről. nem tudom hány éves vagy, idősebbeknél az integráltat javasolják egyből. nos tényleg elég lenne a kombinált, mert ingyenes, és ha az értékek nem jók akkor még mindig ki lehet egészíteni a vizsgálatot, hogy integrált legyen belőle.
kombinált áll egy vérvételből és nekem volt egy genetikai UH. integráltnál azt hiszem 2 vérvétel van, az UH-t nem tudom. a kombinált kb. 85%-os az integrált 94%-os biztonsággal ad eredményt. nekem így mondták.
na de mindjárt keresek neked egy linket.
hát igen, nos hol ezt olvasni a %-ról hol azt. én teljesen laikus vagyok szóval erről nem tudok nyilatkozni :)
viszont azt hallottam, hogy az afp-nél mindkettő sokkal biztosabb eredményt ad.
mindenkinek boldog babavárást, és jó egészséget kívánok.
Szia!
A Kombinált-teszt átlagosan 83%-os hatékonysággal szűri ki a Down-kórral sújtott terhességeket úgy, hogy kb. minden 28. kiszűrt várandós esetében igazolja a kromoszómavizsgálat a Down-kór jelenlétét.
Az Integrált-teszt vizsgálata a Quartett-teszt és a Kombinált-teszt keretében vizsgálat jelzők eredményeinek az összevetett - integrált értékelésével adja az eredményt, s így a lehető legpontosabban határozza meg a rendellenesség előfordulásának kockázatát.
Az Integrált-teszt átlagosan 94%-os hatékonysággal szűri a Down-kórral sújtott terhességeket.
A kombinált tesztet sok helyen ingyen elvégzik, szerintem nézz körül! Nekem sem kellett érte fizetni, mert állítólag az állam már néhány helyen támogatja....
Egyébként én integráltra mentem (ahol először a kombináltat végezték el) aztán a második menet ment integráltba, mi csak ezért fizettünk, ha jól emlékszem 15.000.- Ft-ot. Bár mondták a Géndiagnosztikai központban, hogy hülyeség volt kérni az integráltat, mert tökéletes lett a kombinált-teszt eredményünk. De mi az első babánkat várjuk és egy kicsit túlbuzgók vagyunk :).
Remélem tudtam Neked segíteni, jó babavárást Neked :) !
Ha kérdésed van nyugodtan írj, ide, vagy privátba.
Üdv
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!