Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mensi szerű alhasi görcsök és...

Böbe1990 kérdése:

Mensi szerű alhasi görcsök és derék fájás 34hetesen. Mi okozhatja?

Figyelt kérdés
Pár napja mensi szerű alhasi görcseim vannak+a derekam is fáj. Vasárnap töltöm a 34hetet.A védőnőm szerint korai, hogy jósló legyen. Magnéziumot szedek. Napi 750mg-ot.
2019. ápr. 5. 14:27
 1/9 anonim ***** válasza:
21%
Szia, szerintem hívd fel az orvosod, nehogy koraszülés és sürgősségi császár legyen a vége. Ez a 34. héten szerintem nem normális. Inkább nézzenek meg, fektessenek be, hogy biztonságban legyetek.
2019. ápr. 5. 14:45
 2/9 anonim ***** válasza:

Nem korai, hogy jósló legyen, bár kellemetlen, hogy ilyenkor már jelentkezzen.

Második gyerekkel nekem is ekkortól volt (elsővel csak a 36. héttől). Mindkettőt 38. héten szültem.

A helyedben azért nézetnék egy méhszájat a dokival, nehogy koraszülés jele legyen.

2019. ápr. 5. 14:47
 3/9 anonim ***** válasza:
37%

Nem korai a jósló 34 hetesen. Vegyél egy meleg zuhanyt, pihenj sokat, ha lehet inkább félig ülő vagy fekvő helyzetben.

A méhszáj-vizsgálatot pedig én személy szerint nem javaslom. Simán beindíthatja a szülést is akár. Teljesen felesleges is ráadásul, mert attól, hogy most esetleg nulla, délutánra még megszülhetsz.

2019. ápr. 5. 15:01
 4/9 anonim ***** válasza:
39%

"Teljesen felesleges is ráadásul, mert attól, hogy most esetleg nulla, délutánra még megszülhetsz."

Egyáltalán nem felesleges, mert ha éppenséggel teljesen nyitva van, akkor kaphat tüdőérlelőt és nagyobb eséllyel lesz egészséges gyereke.

A méhszájat pedig uh-val is lehet ellenőrizni, az meg nem indít be semmit.

2019. ápr. 5. 15:14
 5/9 anonim ***** válasza:
23%
Ha teljesen nyitva van a méhszája akkor már kb megszült kedves utolsó. Fölöslegesen próbálsz nagyot mondani, de ezzel csak azt éred el, hogy úgy tűnik fogalmad sincs miről beszélsz...
2019. ápr. 5. 16:15
 6/9 A kérdező kommentje:
A méhnyak megrövidült C2000. Annyit mondott a doki, hogy továbbra is szedjem a magnéziumot és pihenjek sokat,meg húzzuk már ki hónap végéig(37hétig)Jövőhéten megyek majd hozzá.Sajnos a pihenésből kevés jut mert van egy 8éves nagyfiam és egy 3éves kislányom.Mindkettőjüket 38hétre szültem napra pontosan.
2019. ápr. 5. 17:29
 7/9 anonim ***** válasza:

"Ha teljesen nyitva van a méhszája akkor már kb megszült kedves utolsó"

Itt inkább te nem tudod, mit beszélsz. Az, hogy valaki nyitva van, nem azt jelenti, hogy ki is tágult.

32 hetesen már a külső, középső és belső méhszájam is nyitva volt, plusz a méhnyak is megrövidült (1111), mégse szültem még 6 hétig.

2019. ápr. 5. 18:15
 8/9 anonim ***** válasza:

Jósló fájások. Miért ne lehetnének?

De...

Nem az a természetes, ha ilyenkor már elkezdődnek a jósló fájások? Nem az a jó, ha rövidül a méhnyak és nyílik a méhszáj?

Nekem 32 hetesen jelentkezett először, rendszeresen éjjel, többször, de attól függetlenül, hogy továbbra is jósolgatok semmi extra, pedig ma töltöttem a 36. hetet.

Magnéziumot sem szedek, épp amiatt, hogy ezeket a fájásokat ne nyomja el.

Ha félsz menj orvoshoz, nézesd meg, hogy minden rendben van e, de szerintem feleslegesen aggódsz és minden rendben van veletek. 😊

2019. ápr. 5. 19:03
 9/9 anonim ***** válasza:
Én 31 hetes vagyok és nekem is 2 napja vannak ilyen tüneteim,josló fájásnak vélem,egy volt ma éjjel ami egy egybeállt görcs volt,nem csak ez a görcs és elmúlik úgy maradt pár percre de nem gondolom baj lenne,gyakorol a méh.A baba mozgása is csinál nálam ilyen hasi feszülő érzést.
2019. ápr. 8. 07:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!