Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kinél hányadik héttől jelentke...

Kinél hányadik héttől jelentkezett a reggeli rosszullét?

Figyelt kérdés
És ha reggel hánytál, hányingered volt bementél dolgozni? Én fizikai munkát végzek, még egy szék sincs az egész gyárban hogy leülhetnék. És vegyszerrel is dolgozunk. Minél előbb szeretnék táppénzre menni, de valahogy ki kell bírni ezt a pár hetet gondolom.
2019. márc. 21. 15:11
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
0%

Semmikor.

Nem voltam rosszul egyáltalán.

Pultosként dolgoztam a 37. hétig.

Nem kell táppénzre menned. Sőt, nem is mehetnél egészséges terhességgel. Könnyített munkát kell adniuk, vagy felmenteni a munkavégzés alól, és alapbért fizetni. Ez a törvény.

2019. márc. 21. 15:16
 2/14 anonim ***** válasza:

Harmadik terhességem a mostani itt a 6 héttől !

Első két terhessegnel semmi !

2019. márc. 21. 15:21
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Szia.

Most vagyok 9hetes.

Gyárban dolgozom énis 3műszakban autóipar, lőporral fémporral megfűszerezve. .

5hetesen voltam elöször UHn.

Én már akkor kértem a nőgyogyászt hogy kérjen táppénzre. Azóta nem dolgozom. Nem is birnám mert 3hete kinoz a hányinger. Ez ellen a salvus viz valamit segit, most már enni is tudok.

2019. márc. 21. 15:22
 4/14 anonim ***** válasza:
Második vagyok !Ja és nehéz fizikai munkánál pont hogy mehetsz táppénzre ! Én pekkent dolgoztam napi 20-30 kilókat kellett emelni ! A doki azonnal irt táppénzre én nem is kertem. Azt mondta akkor egy időre most befejeztem a pályafutásom pekkent és pihenjek keszuljek az anyaságra !
 5/14 anonim ***** válasza:
Úgyhogy szólj a munkahelyen.
 6/14 anonim ***** válasza:

Kb a pozitív teszt után már émelyegtem reggelente, de ezt az elején még tudtam kezelni ha rendesen reggeliztem, eleget ittam stb. Ekkor én 5 hetes voltam, de onnantól szinte napról napra egyre rosszabb volt. Szinte napra pontosan a 8. héten kezdtem el nagyon durván hányni, ezután még 2 napot bírtam dolgozni, de akkor már a főnököm küldött haza, mert óránként 4x jártam ki hányni, másnap kórházba is kerültem, infúziót kaptam. Utána mentem el táppénzre és egészen a 15. hétig nem tudtam visszamenni dolgozni. Azt hittem ennyi volt, de a 22. héten visszajött a hányás, csak ekkor már hirtelen vérnyomás esésekkel, úgyhogy onnantól már nem kísérletezgettem és a nőgyógyászom tanácsára veszélyeztetett terhesként írtak ki táppénzre.

Én egészségügyben dolgozom, nem veszélyes anyaggal, de nagyon pörgős munka, sok a páciens, ezért is volt nehéz, mert se enni, se pisilni nem tudtam kimenni amikor szerettem/kellett volna és ez így külön megnehezítette ezt az állapotot.

2019. márc. 21. 15:27
 7/14 anonim ***** válasza:
Nem jelentkeztek
2019. márc. 21. 15:28
 8/14 anonim ***** válasza:
Nem voltak rosszulleteim. 35.hetig dolgoztam, 37.heten szultem.
2019. márc. 21. 15:45
 9/14 anonim ***** válasza:

" A doki azonnal irt táppénzre én nem is kertem."

Egészséges terhességgel nem írhatna ki.

Pont ezért született ez as törvény, hogy ha semmi baja a kismamának, de olyan munkakörben dolgozik, amit nem végezhet terhesen, akkor át kell helyezni, vagy felmenteni a munkavégzés alól.

De a munkakör nem táppénz indok. A táppénz keresőképtelenség. Az egészséges kismama nem keresőképtelen, csak bizonyos munkaköröket nem tölthet be.

2019. márc. 21. 16:00
 10/14 anonim ***** válasza:

Elsőnél 6-18ig

Masodiknal 7-16ig

2019. márc. 21. 16:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!