Kinél hányadik héttől jelentkezett a reggeli rosszullét?
Semmikor.
Nem voltam rosszul egyáltalán.
Pultosként dolgoztam a 37. hétig.
Nem kell táppénzre menned. Sőt, nem is mehetnél egészséges terhességgel. Könnyített munkát kell adniuk, vagy felmenteni a munkavégzés alól, és alapbért fizetni. Ez a törvény.
Harmadik terhességem a mostani itt a 6 héttől !
Első két terhessegnel semmi !
Szia.
Most vagyok 9hetes.
Gyárban dolgozom énis 3műszakban autóipar, lőporral fémporral megfűszerezve. .
5hetesen voltam elöször UHn.
Én már akkor kértem a nőgyogyászt hogy kérjen táppénzre. Azóta nem dolgozom. Nem is birnám mert 3hete kinoz a hányinger. Ez ellen a salvus viz valamit segit, most már enni is tudok.
Kb a pozitív teszt után már émelyegtem reggelente, de ezt az elején még tudtam kezelni ha rendesen reggeliztem, eleget ittam stb. Ekkor én 5 hetes voltam, de onnantól szinte napról napra egyre rosszabb volt. Szinte napra pontosan a 8. héten kezdtem el nagyon durván hányni, ezután még 2 napot bírtam dolgozni, de akkor már a főnököm küldött haza, mert óránként 4x jártam ki hányni, másnap kórházba is kerültem, infúziót kaptam. Utána mentem el táppénzre és egészen a 15. hétig nem tudtam visszamenni dolgozni. Azt hittem ennyi volt, de a 22. héten visszajött a hányás, csak ekkor már hirtelen vérnyomás esésekkel, úgyhogy onnantól már nem kísérletezgettem és a nőgyógyászom tanácsára veszélyeztetett terhesként írtak ki táppénzre.
Én egészségügyben dolgozom, nem veszélyes anyaggal, de nagyon pörgős munka, sok a páciens, ezért is volt nehéz, mert se enni, se pisilni nem tudtam kimenni amikor szerettem/kellett volna és ez így külön megnehezítette ezt az állapotot.
" A doki azonnal irt táppénzre én nem is kertem."
Egészséges terhességgel nem írhatna ki.
Pont ezért született ez as törvény, hogy ha semmi baja a kismamának, de olyan munkakörben dolgozik, amit nem végezhet terhesen, akkor át kell helyezni, vagy felmenteni a munkavégzés alól.
De a munkakör nem táppénz indok. A táppénz keresőképtelenség. Az egészséges kismama nem keresőképtelen, csak bizonyos munkaköröket nem tölthet be.
Elsőnél 6-18ig
Masodiknal 7-16ig
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!