Kiírnak táppénzre?
Sziasztok!
19 hetes terhes vagyok. Kisgyermekgondozó, nevelő vagyok egy bölcsődben. Az elején elég jól bírtam a munkám, szeretem is csinálni, de sajnos az utóbbi időben egyre nehezebben mennek a dolgok, és a társgondozónőm sincs nagy segítégemre. Hamar elfáradok, eléggé stresszes vagyok és ideges e miatt.
Háziorvosom kiírna táppénzre, vagy mindenképpen veszélyeztetett terhesen jöhetek csak el ? ( hálistennek erre nincsen szükség, hogy veszélyeztetett terhességre legyek kiírva, minden rendben van, csak Én nem bírom elvégezni a munkám. Szóltam a főnökömnek is, hogy nem segíti a kolléganőm a munkám, sőt előfordul hogy hátráltat.. de sajnos 2-3 napig hatásos, ha szól a fönököm Neki, utána kezdődik előről.. )
Köszönöm a válaszokat!
Probléma a terhességgel? nincs.
Akkor ez nem keresőképtelenség és táppépnz, hanem üzemorvos és felmentés.
A #2 miért lett lepontozva? Pont, hogy ez lenne a helyes eljárás, és jobban is jár anyagilag, mert nem a 60%-os táppénzt kapja, hanem az alapbér jár ilyen esetben.
Attól, hogy ezt sokan nem tudják, még így van és így kellene eljárni. Kérdező esetében teljesen jogos is, mivel értelemszerűen nem tudnak más munkakört ajánlani egy bölcsődében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!