Mikor menjek el hüvelyi ultrahangra, hogy biztosan tudjam, hogy terhes vagyok-e? Bővebben lent!
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy mikor érdemes elmenni nőgyógyászhoz hüvelyi ultrahang vizsgálatra, hogy meg tudja állapítani biztosra, hogy nem vagyok terhes.
Történt egy kis "baleset" február 22.-én velem és a párommal, kiszakadt az óvszer.
Mivel pénteki nap volt és fogalmam se volt, hogy hétvégi ügyeleten esetleg adnak 72 órás esemény utáni tablettát, így hétfőn 25.-én vettem be 120 órásat.
Viszont nem vagyok ettől függetlenül valami nyugodt. Még nem szeretnék gyereket, mert még nem tudnánk megfelelő hátteret biztosítani egy gyereknek.
A mensimnek most, március 8-10.-e között kellene megjönnie eredetileg. A tabletta bevétele nem kavarta eddig össze.
Tulajdonképpen az érdekel, hogy honnantól kellene számolnom 4-5 hetet, hogy biztosra meg tudja állapítani a nőgyógyász, hogy terhes vagyok-e.
Mert utána olvasgattam már egy csomó helyen és ugye azt írják, hogy az utolsó menstruációtól kell számolni.
Most akkor az előző februáritól kell számolni 4-5 hetet, ami a "baleset" előtt történt, vagy a gyógyszer bevétele után, ami most lesz a hétvégén?
Kérlek valaki magyarázza el, mert ez most így nem tiszta.
Köszönöm!
25L
Ha a menstruációd nem jön meg 12-ig akkor csináljál egy terhességi tesztet. Ha az negatív akkor tuti nem vagy abból az aktusból terhes.
Ha pozitív indulhatsz az orvoshoz.
Ha viszont negatív és nem jön meg akkor a tabletta még is bekavart.
Köszönöm a válaszokat!
Nem tudom mennyire bízhatok a terhességi tesztben, de mindenképp csinálok egyet.
Ezt az 5-6 hetet az aktustól számoljam akkor?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!