Terhesség végén mintha elbizonytalanodtam volna? Más is van/volt így?
Nagyon várom már a babát, de ma egész nap tök depis hangulatban voltam és hülye gondolatok járnak a fejemben...
Abszolút tervezett baba, igazából évek óta vágytunk rá, de csak tavaly nyáron kezdtünk próbálkozni, akkor lettek megfelelőek a körülmények (saját lakás, mindkettőnknek stabil munka, stb.). Szerencsések voltunk, rögtön az első próbálkozós hónapban sikerült. Nagyon boldogok voltunk és azóta is türelmetlenül várjuk a babát. Eleinte volt néhány kisebb ijedtség, probléma, de hónapok óta problémamentes a terhességem.
A körülmények ideálisak: férjemmel 8 éve vagyunk együtt, 29 évesek vagyunk, nem vagyunk gazdagok, de stabil az anyagi helyzetünk, van saját lakás, támogató (bár más városokban élő) nagyszülők. Mindketten szeretjük a babákat, gyerekeket, mindig is egyértelmű volt, hogy legalább kettőt szeretnénk. Férjem nagyon lelkes, támogat mindenben.
Most vagyok a 37. hétben és érdekes módon most mégis negatív gondolatok kezdenek gyötörni... A babával minden rendben, érzem mozogni, de egyre többször jut eszembe, hogy nehogy valami gond legyen az utolsó hetekben, mi van ha rátekeredik a köldökzsinór, mi van ha beszorul szülésnél és nem tudják időben kiszedni, mi van ha toxémiás leszek és túl későn derül ki, és a többi ilyen para... Magától a szüléstől, a fájdalomtól amúgy nem félek (azt majd a második babánál, ahogy hallom :D ), csak a lehetséges komplikációktól féltem a babát.
Aztán most már olyan gondolatok is jönnek, amik eddig nem: biztosan alkalmas vagyok anyának? Tudom majd megfelelően gondozni, szeretni, lesz elég türelmem hozzá? Nem lesz belőle elegem pár hónap után? Nem fogom visszasírni a korábbi életemet, az utazásokat, a szabadságot?
Nagyon rosszul érzem magam, mikor ilyeneken gondolkozom, hiszen közben már most imádom a babámat és tudom, hogy ő sokkal fontosabb bármilyen utazásnál vagy a korábbi hobbijaimnál. Azt is tudom, hogy babával is rengeteg programot lehet szervezni, nagyobb gyerekkel meg pláne. És ha annyian képesek gondozni a babájukat, valószínűleg nekem is sikerül majd. :) De időnként, mint ma is, teljesen bepánikolok a gondolattól... Néha teljesen alkalmatlannak érzem magam.
Nem fura, hogy ez így a terhesség utolsó hónapjában jött elő? Elvileg arra jó a 9 hónap, hogy szép lassan hozzászokjak a gondolathoz, nem? Én meg eddig nagyon vártam, türelmetlen voltam, most meg ha érzek egy jóslófájást már pánikolok, hogy úristen, erre én még nem vagyok felkészülve... Nem a szülésre (az majd csak lesz valahogy :D ), hanem ami utána jön...
Ti éreztetek hasonlókat, vagy csak én vagyok ilyen szerencsétlen, hogy az utolsó hetekben ezzel stresszelem magam? :D
Félsz hogy ha meglesz a baba elhidegül a férjed ugye?
Háát, vannak ilyen pasik akik csak a gyerekre mennek hogy legyen és nem restellnek 8-10 évig szerelmesnek lenni ezért :-D
Megnyugtatni én sem tudlak, de osztozom a gondolataidban - akár én is kiírhattam volna ezt a kérdést. :-)
35 hetes vagyok és ugyanezeken jár az agyam.. és közben reménykedem, hogy minden rendben lesz. Én azzal szoktam magam bíztatni, hogy annyian megcsinálták már, miért ne sikerülne?!
Szintén 37 hetes vagyok, 2. tervezett baba, szintèn tegnap jöttek elő ezek az érzèsek.
Mèg most is tart. Éjjel totál nyugtalanul aludtam, és 2-5ig kb forgolódtam. Nem èreztem mozogni, próbàltam felverni. Sikerült, de akkor se nyugodtam meg.
Mindenfèle dolog jár az agyamban...
Jó lenne már túl lenni ezeken, hogy minden rendben legyen :)
Kitartás!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!