Kiírhat már valamelyik orvos nögyogyász/háziorvos táppénzre?
Még csak hét hetes vagyok, de sajnos nagyon rosszul érzem magam. Eddíg még nem mondtam El a munkahelyen, mert azt gondoltam talán nem lesz olyan vészes, és tudok dolgozni menni, sajnos egyre jobban eldöntödött hogy nem. Állandó hányinger, hányás, emiatt keveset eszem, iszom, alszom, kimerűltség, állandóan csak aludnék. Elöjött a migrénem is, szenvedek mint a kutya, mert a gyógyszert nem vehetem be. Orvosom holnap zárva van, de nekem dolgoznom kéne menni, de nem tudok, nem akarok ott összeesni, mert nehezeket kell emelni, és sokáig is kell talpon állni, az EMBEREK is idegesítöek. Persze nem csináltak kedvezö beosztást számomra, mert nem tudják, hogy terhes vagyok, ezért minden maradt úgy, ahogy volt, déltöl estig kellene robotolnom, tuti már elsö nap a mentö vinne el, a babámat még semmi pénzért nem akarom kockáztatni.
Adhat másik orvos is valami papírt munka felmentést, vagy táppénzre felvétel, vagy kérni a munkáltatót, hogy 2-3órába osszon be?
Elsö baba, ezért semmit se tudok.
Köszi a válaszokat.
Jó éjt
Egyébként a háziorvos visszamenőleg is táppénzre vehet. Ha hétfőn nem rendel, akkor is otthon maradsz és kedden mondod neki, hogy hétfőtől vegyen táppénzre.
Én egy percet sem dolgoztam miután 5 hetesen kiderült. Mondjuk az én munkahelyem veszélyes nagyon. Börtönben dolgozom.
Jobbulást és kellemes babavárást!
Én is nagyon rosszul voltam a 8. héttől, így elmentem táppénzre, de a 14. hétre elmúlt így visszamentem dolgozni, véglegesre nem írattam ki magam, mert beleőrültem volna az otthon csücsülésbe.
Egyébként nekem is olyan a munkám amit terhesen nem végezhetek, így én egyből szóltam bent és kaptam más beosztás. Ezért nem is volt gond, mikor elkezdtem hányni, mert maga a főnököm mondta, hogy inkább maradjak otthon és pihenjek. Nagyon megértőek voltak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!