Mi történik ha nem járunk el a védőnőhöz? 30F Megvonják a gyes, gyed, stb-t?
"Remélhetőleg rátok száll a gyámügy"
Nem értem hogy mit ártottam neked vagy a gyámügynek hogy ennyire rosszat kívánsz nekünk.
nem tudom mi történik, ha nem jártok..de szerintem érdemes!legalább figyelik a vérnyomást+babaszívhang+vizeletben van e cukor vagy fehérje!
én is sokszor a hátam közepére nem kívánom,hogy még oda is járkáljak, de legalább megnyugtat a tudat,hogy minden rendben van
Terhes a párod vagy már megvan a baba?
Amúgy ha nem jártok, azt köteles jelenteni a gyermekvédelem felé, aztán onnantól nem tudom mi van, ott is dolgoznak védőnők, szerintem onnam járna ki valaki ellenőrizni, de az sokkal rosszabb, mert a lakást is felmérik stb. Akár a babát is elvehetik ha nagyon ellenkeztek mindenért.
Általában semmi értelme a védőnőnek, nekem se osztogat tanácsot, de ha kérdezek akkor pl segítőkész és sokat megtudtam tőle.
Várni kell rá, de mire nem vársz az életben? Mindenhol sorba állás van, ki lehet bírni..
Magyarorszagon a vedonoi ellatast nem lehet lemondani. Ha jelent titeket, akkor jon a gyamugy. Viszont azert sok vedono rendes, meg lehetne vele esetleg beszelni, hogy nektek messze van nagyon, esetleg nem tudna-e hazhoz jonni, vagy kolcsonoztok merleget, es meritek, telefonon meg atkulditek neki, vagy akar videohivast csinaltok, hogy vegignezhesse, hogy tenyleg annyi a gyerek, amennyi. Vannak jofej vedonok is.
Nemetorszagban meg Ausztriaban nem kotelezo, hanem valaszthato, de csak 1 eves korig (en kertem, mert egyreszt hazhoz jott, masreszt hasznosnak talaltam, en nem is mertem a gyereket, csak o, mikor jott).
Kerdezo nektek inkabb nem kellett volna gyereket csinalni!! Nem is tudjatok mi tortenik egy terhesgondozason es megis foloslegesnek tartjatok, csak gratulalni tudok de foleg a parodnak! No lettere ennyire butanak es felelotlennek lenni es csak a penzt nezni... En is remelem ratok fognak szallni.
Merik a vernyomast,a kismama hizasat kovetik, vizeletet mernek es kesobb a baba szivhangjat is ami nagyon fontos. Raadasul sok papirt a vedono ad ki, jegyzi a kiskonyvet amit a dokik megneznek, ellatja a kismamat tanacsokkal.. Na de hajtsatok ti is csak a penzre, azert menjetek terhesgondozasra hogy majd kapjatok a penzt. Szanalmas!
ennek ez a menete vagy a védőnő vagy a gyámügy ellenőriz. A gyerekkel együtt jár sok sok sok sok kötelesség, egyik ilyen a védőnő, gyerekorvos, oviba kell járatnotok, fizetnetek a taníttatását stb stb stb.
És mivel vannak emberek, akiket a pénz motivál gyerekvállalásra, ezeknek a megszegése járhat a gyerek kiemelésével a családból-ami által igen elveszítitek a gyerekkel járó pénzt. És a gyerekednek meg keresnek egy olyan családot, akikben ez a kérdés nem merül fel, vagy állam gondoskodik az ellátásáról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!