Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Valaki megtudná mondani, hogy...

Valaki megtudná mondani, hogy mi az a nyákdugó?

Figyelt kérdés
Tudom,hogy hülye kérdés,de sehogyan sem vagyok tisztában azzal,hogy most igazándiból mi az a nyákdugó,mert mindenki mást mond,valaki le tudná nekem írni pontosan,hogy mit is jelent!
2008. nov. 9. 12:40
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
A terhesség alatt a méhszáj zárva van, belülről egy nyákosos dugó van rajta. Mikor a méhszáj kinyílik, és eljön az ideje hamarosan a szülésne, akkor a nyákdugó kilökődik. Ez amolyan nyálkás, rózsaszínes dolog. Ettől fogva számítani lehet a szülésre, de nem jelenti azt, hogy még aznap beindul. A nyákdugó kilökődése után akár 1-2 hét is eltelhet a szülésig.
2008. nov. 9. 13:22
 2/4 anonim ***** válasza:

Még annyit az előzőhöz, hogy a nyákdugó több részletben is távozhat, de egyszerre is. Olyan zselészerű anyag. Az első gyereknél nekem előző este egyben távozott, a másodiknál kb. már 2 héttel előtte darabokban.

26 hetes

2008. nov. 9. 15:03
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Maga a nyákdugó a méhnyakban található mirigyekben termelődő, besűrűsödött nyák, amely véd a felszálló kórokozók ellen. A szülés közeledtével a jóslófájások és a gravitáció hatására tágulni kezd a méhszáj, ezért távozik a besűrűsödött nyákos rész a hüvelyen keresztül.

A nyákdugó színe lehet barnás is, rózsaszínes is. Távozhat a szülést megelőző hetekben apránként, de van akinél a magzatvíz elfolyásánál távozik.

2008. nov. 9. 16:13
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenki válaszát!Az az igazság,hogy a második gyermekemmel vagyok kismama,de az elsö szülésemnél nekem nem fojt el igy semim,egyik este elfojt a magzatvizem fájásom nem volt,rá 7 órájára lettek fájásaim és másfél óra alatt meg is szültem,de én nem vettem észre,hogy bármikor is lett volna roszaszinesvagy barnás fojásom,ezért érdekelt,hogy mi is az a nyákdogó.

Köszönöm szépen a felvilágosításokat.

2008. nov. 10. 09:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!