Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A GYED-hez 180 biztosított...

A GYED-hez 180 biztosított munkanap kell, vagy 180 nap?

Figyelt kérdés
180 munkanap az (havi húsz nappal számolva) 9 hónap, a 180 nap (átlagosan 30 nap/hónappal számolva)az 6 hónap. Augusztustól dolgozom és most 14 hetes terhes vagyok. A 180 napom mindenképpen megvan, mert 4 évig főiskolás voltam, csak a GYED összege miatt kérdezem.
2007. dec. 5. 11:54
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
6 hónap elég, nem kell 9.
2007. dec. 5. 11:59
 2/5 anonim ***** válasza:
64%
180 BIZTOSÍTOTT munkanap
2007. dec. 5. 12:45
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Én is úgy tudom, hogy 180 biztosított munkanap kell, de az OEP oldalán lehet E-mail- ben kérdezni és válaszolnak rá, illetve telefonon is nagyon készségesek. A gyedet úgy számolják ki, hogy a szülést megelőző évi bruttó jövedelmedet elosztják 365-tel és annak kapod kb. a 75%át 2 évig.
2007. dec. 5. 12:51
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Szióka! 180 nap munkában és biztosításban töltött idő kell hozzá. Nem hinném, hogy ebbe a főiskola beleszámít.

Járj utána ennek. A diploma abban játszik szerepet, hogy a diplomás bérednek megfelelően kellene a gyed 70%- át kapnod, de ha nem lesz meg a 180 napod, akkor csak gyesre tudsz elmenni. A családi pótlék mindkét esetben jár.

A gyes nem diploma és jövedelem függő. Az mindenkinek egységes gyerekszámtól függően.

Tudom ajánlani a szociális törvényt. Abban minden ilyen jellegű kérdésedre találsz választ. A neten is meg tudod nézni. 1993. évi 3-as törvényben.

Remélem tudtam segíteni és kívánom, hogy összejöjjön. A babához kitartást és jó egészséget kívánok.

Ha addig esetleg nem "találkoznánk" kellemes ünnepeket kívánok neked és a családodnak is.

Ha bármit megtudsz ezzel kapcsolatban kérlek tedd közzé.

2007. dec. 5. 12:51
 5/5 anonim ***** válasza:
0%
Lehet hülyeséget írok, de szerintem a gyednek semmi köze a munkanapokhoz. A szülés előtti táppénz esetén fontos a 180 nap, és nem munkanap, mivel a biztosítást nem munkanapra számolják, hanaem napra. TEhát én is júni 25-én kezdtem dolgozni és most december 20-án van meg a 180 napom. Ezért szülésig kapom a táppénzt. A gyedet csak a fizud összege határozza meg, szerintem mindegy, mennyit dolgoztál előtte. De a tb tényleg válasol.
2007. dec. 5. 17:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!