Hogyan emeljem terhesen a masik gyerkocot?
Nagyon sok anyuka emeli a nagyobb gyereket. Semmi baj sem lesz :) egészséges terhességnek ez nem árt.
Ha aggódsz akkor konzultálj gyógytornásszal, ő megmutatja a helyes technikát :)
Boldog babavárást!
Amikor terhes lettem az ikrekkel, 11 hónapos volt a fiam. Én sokáig nem valtoztattam semmit, most, hogy már nehezebbnek érzem (26 hetes vagyok), amikor lehet legugolok hozza.
Nekem az orvos azt mindta, hogy ehhez a terhekeshez hozza van szokva a szervezet és egészséges terhessegnel nem okozhat problémát.
Most is van hematómád? Ha nincs, és egyébként egészséges a terhességed, akkor elvileg ennek bele kell férnie, persze nem mindegy, hány kiló a kisfiad.
Arra feltétlenül tanítsd meg - ha eddig nem így volt -, hogy amikor érte nyúlsz, akkor rugaszkodjon el egy kicsit, így konkrétan a megemelése nem akkora teher, amikor a karodban van,a kkor pedig a legszorosabban simuljon hozzád és húzza fel a combjait a derekad köré. Így terhel legkevésbé.
Ha viszont az orvos azt mondja, hogy nem emelhetsz, akkor nincs mellébeszélés, ne emeld, sose a kistestóra hivatkozva, inkább arra, hogy ő már milyen ügyes nagyfiú, tanítsd meg önállóan fel-le, illetve kádba ki-be lépni.
22 hónap van a nagyfiam és az ikrek között. Végig emelnem kellett (etetőszék, kiságy, autósülés, kád, stb), hiszen még ő is szinte baba volt, amikor terhes lettem. Semmi gondot nem okozott, a nőgyógyászom többször megnyugtatott, hogy tegyem csak a dolgomat, semmi baj nem lesz belőle.
A védőnőm annyit tanácsolt, hogy bicepszből emeljem a nagyot, ne törzsből, hasból. A karommal azt csinálok, amit akarok, nem hat ki a törzsre és benne a babákra. Így is csináltam, csak karból dolgoztam, ha megemeltem a nagyot. Teljesen bevált. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!