Douglas punkciót javasol az orvos. Milyen tapasztalatokkal rendelkeztek?
Ugyan hol csinálnak manapság Douglas punkciót? Hány éves ez a doki?
HCG, UH kontroll, el fog dőlni, hogy hol a terhesség. Ha méhen kívüli, akkor meg laparoszkópia, nem punkció. Ezer éve nem szokás az ilyesmi.
Nem vagdalkozom én semmivel. Nőgyógyászati klinikán dolgozom, láttam már egy pár méhen kívüli terhességet UH-n is, laparoszkóppal is. Dolgozom egy pár éve, de Douglas punkciót életemben nem láttam, és már a felettem végzett orvosok sem, sőt, a szigorlati tételsorból is kivették már talán, annyira nem használják.
4-5 hetes terhességnek nem kell semmivel se nekimenni. Se Douglas punkcióval, se laparoszkóppal. Tök normális, hogy ilyen koraterhességben nem látszik semmi a vastagabb nyálkahártyán kívül, mivel nem is látszódhat, túl pici.
Be kell feküdni, HCG-t nézni kétnaponta, UH naponta, és rövid időn belül ki fog derülni, hogy hol van a terhesség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!