Az NST-én mekkora érték számít erősnek? Szülésnél mekkora ez az érték?
Ma voltam és általában 30-40 között van, 3szor volt nagyobb amit éreztem is,abból 2 80körül és egy 100as.
Ezek azért már elég kellemetlenek voltak de azért nem mondanám elviselhetetlen egyátalán, de gondolom ennél sokkal erősebb lesz? Meddig mehet fel ez az érték?
40+4 hkm
A szám baromira mindegy. Az hogy mekkora fájást ír, elég sok mindentől függ, pl. attól, hogy milyen vastag az anyuka hasfala és éppen hova sikerül felrakni a tocofejet.
Van, akinek 100-as kontrakciókat ír, és nem érez belőle az égvilágon semmit, és van, akinek vajúdás során sem megy fel addig, mégis rendesen vajúdik.
Ez pl. vajúdás alatti görbe, mégis alig megy fel 80-ig. Sima NST-kor meg néha akkora görbéket rajzol, hogy a csúcsa rá se fér a papírra, az anyuka meg max valami kis keményedést érez.
NST-n nekem olyan 80-ig ment fel szülés előtt 5 nappal. Ez volt az utolsó 'bejárós' NST-m.
Vajúdás alatt nekem is össze-vissza mutatott mindent. Volt, hogy levegőt sem kaptam, annyira fájt, mégis alig ment fel 40-ig. Mondtam is a dokinak, hogy nem hiszem el, hogy ez a fájás csak 40-et ért... Jót nevettünk ezen, de mondta, hogy a konkrét értékkel ne is foglalkozzak. Később, már nem tudtam figyelni sem, hogy mit mutat a gép éppen; de egyszer, ahogy oldalra pillantottam láttam, hogy akkor már nem volt rajta a fájáscsúcs a papíron, annyira kiugrott.
Mindezek ellenére hatástalanok voltak még ezek a fájások is, mert nem tágultam semmit sem, így a vége császár lett.
Szóval a 'jó' fájás relatív, nem az nst papír mutatja meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!