Mennyire muszáj terhesvitamin-komplexet szedni? (Gravida és társai)
Azért érdemes szedni, hogy TE ne menjél tönkre. Nem a baba miatt szeded, ő elveszi ami neki kell, neked meg kihullik a fogad, a hajad és 40 évesen a csontritkulásod lesz. Keress olyat amit bírsz , úgy tudom a Hippnek van valami folyékonya. ( nem tudom a nevét én külföldön élek )
Olyankor meg rámjön a röhögés amikor írják ,hogy nem szedtem és egészséges babám született. Na az ilyen majd jön 20 év múlva nyögni hogy nyom a műfogsor, és leszázalékolták.
Amíg ebben a hányós időszakban vagy, szedd azt, amit tudsz. Ez lassan el fog múlni, és akkor próbáld meg újra. Ha akkor se megy, majd beszeded szoptatás alatt. Akkor már biztos nem jön ki!
Emlékszem erre az időszakra, mindentől felfordult a gyomrom...
Én külön külön szedtem mindent !
Folsav
Kalcium+D3
Magnézium+b6
E vitamin
C vitamin
Mivel ezeket már évek óta szedtem így a doki mondta hogy teljesen jó , ha nekem ez így jó akkor szedjem így !
Sokkal hatásosabb,ha külön szeded a vitaminokat, mint egyben ezeket a drága készítményeket.
Érdemes mindig utána érdeklődni, miből mennyi az ajánlott,vagy minimum mennyiség/kismama/nap, majd megnézni a terhesvitaminok tartalmát! Lehetnek meglepetések.
Folsav,D3,kálcium,magnézium-ez szinte kötelező úgyis, illetve C-vitamin.
Rengeteg gyümölcs, zöldség, hús.
Egyébként meg nem a terhesvitamin- nem szedése váltja ki azt, ha valakinek elhullanak a fogai. Jó is lenne,ha csak azon múlna a megóvásuk.
Egyáltalán nem szükséges beszedni ezeket a komplex tablettákat... Nekem egyáltalán nem ajánlgatták az orvosok/védőnő... Sőt, autoimmun pajzsmirigy problémák miatt a legtöbbet nem is ehetem, mert jódtartalmúak (tudom, nem mindegyik).
Szedek folsavat, d vitamint, szelént (ez nálam csak a pajzsmirigy miatt), vasat, c-vitamint.
A magnéziumra nekem minden orvos azt mondta hogy túl van lihegve, szedjem ha görcsölök vagy ha rossz a laboreredményem, egyébként meg marhára fölösleges...
Szerintem elég amit szedsz. Én nem szedtem semmi kimondott terhes vitamint.
Folsavat az elején magnéziumot szedtem. Se nekem se a babának nem lett semmi bajunk.
Most várom a második babát (bármikor megszülethet már) vele is csak azokat szedtem amit az elsővel. Vedőnő mondta is, hogy jok a verképeim és szerinte nem kell szednem külön terhes vitamint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!