Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 40 hetesen semmi jele hogy...

40 hetesen semmi jele hogy jönni szeretne! Ez egyik pillanatról a másikra változhat ugye?

Figyelt kérdés

Első baba, nagyon várjuk. 40+1 hetes vagyok. De keményedéseken kivül semmi. Az nst se nagyon mutat semmit.

De ez ugye pillanatok alatt változhat? Kinél milyen jelek voltak a szülés megindulása előtti órákban/napokban?

Van valami tippetek hogy mivel tudnék rásegíteni kicsit?

Ja és szülés előtt kevesebbet mozog a baba? Mert ő ugyan annyit mozog mint eddig is.

2019. febr. 2. 16:50
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
38%
Viccen kívűl SEX!:)
2019. febr. 2. 17:01
 2/18 anonim ***** válasza:
82%
Nekem sem volt semmi jele, egyszercsak elkezdett szivárogni a magzatvíz, 6 óra múlva jelentkeztek enyhe 5 perces fájások, 4 óra múlva megszületett. Egy árva jóslóm sem volt, nyáldugóval sem találkoztam. A mozgásában nem tűnt fel változás
2019. febr. 2. 17:12
 3/18 Andizsuzsi ***** válasza:
61%
Este befejeztem a hálózsák kötését, 11-kor lefeküdtem aludni, 2-kor fájásokra ébredtem. 3/5-kor megszületett. Semmi előjele nem volt.
2019. febr. 2. 17:16
 4/18 anonim ***** válasza:
100%

Nekem a harombol csak egy szulesem indult ugyan magatol, a legelso, de egyaltalan semmi elojele nem volt.

Ejfelkor arra ebredtem, hogy feszul a hasam, azt hittem, hogy pisilnem kell, de ahogy masztam ki az agybol “kecsesen”, elfolyt a magzatviz.

Nem fajt semmi, azt hittem eloszor, hogy szegyen szemre bepisiltem.

Csak akkor esett le, hogy mi az, amikor megis tovabbindultam a furdoszoba iranyaba es meg mindig ugyanugy folyt.

A korhazba erve nulla fajas volt es zart mehszaj.

3 oraval a viz elfolyasa utan jott az elso fajas, de egybol 3 percesek voltak, ez volt ejjel 3-kor es 6:48-kor szuletett meg a fiam.

Szoval nem volt elojel, ennek ellenere elso szulohoz kepest gyorsan es rovid vajudassal szultem meg.

Kb barmikor beindulhat neked, lehet, hogy egy ora mulva, az is oehet, hogy egy het persze, vagy akar ketto, ha engednek addig hordani.

2019. febr. 2. 17:30
 5/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat.

Biztató hogy előjelek nélkül is indulhat! Remélem a napokban megszületik!😊

A szex sajnos nem jó mert az apuka nem hajlandó már együtt lenni, félti a babát.😊

2019. febr. 2. 17:34
 6/18 A kérdező kommentje:

Mindig azon aggódom hogy nem veszem észre vagyis pontosabban nem fog egyértelmű lenni hogy magzatvíz ment el és nem pisilés. De gondolom meglehet különböztetni!😊

Jövőhét pénteken indítaná a doki hogyha addig semmi 😊 de örülnék ha inkább magától jönne addig

2019. febr. 2. 17:37
 7/18 anonim ***** válasza:
48%
Hidd el, semmivel sem rosszabb ha indítják. Legalább tudod melyik napon fogsz szülni, nem ér váratlanul. Én örültem is. 3 óra alatt megszültem így is. Vagyis a vajúdás volt 3 óra, a kitolas kb 10 perc. Én 41+3ra szültem, addig se jött magától, pedig tuti nem volt elszámolva.
2019. febr. 2. 18:00
 8/18 anonim ***** válasza:
100%

Azert az inditasnal nagyon nem mindegy, hogy keszen allnak-e azok a receptorok, amik az oxitocinra erzekenyek (amik akkor lesznek azok, ha 72 oran belul mar magatol is beindulna). Ilyen esetben be tudja inditani, de 40 hetesen ez meg akar 2 het is lehet, ha tul koran kapja, nem fog ra reagalni, csak a baba szivritmusa fog ugralni ctg-zeskor (emiatt sem ajanlott az inditas), ami miatt mar alapbol is tolnak a mutobe csaszarra, emellett meg az oxitocin adasanal sok esetben belekakil a baba a mesterseges oxitocintol (pitocin) a magzatvizbe. En nem biztatnalak inditasra, csak ha ismered a kockazait, mellekhatasait (a szoptatasra is sok esetben negativ hatasa van, ez sajnos szemelyes tapasztalat). Ha teheted, keruld el, barmit visszautasithatsz egyebkent, nincs semmilyen kotelezo beavatkozas.

Nekem menzesz szerint 40+4-re szuletett meg, elotte semmi jele nem volt. Voltak eros josloim elotte 4 nappal ejjel, de 3 nappal a szules elott meg teljesen zart voltam.

2019. febr. 2. 18:29
 9/18 anonim ***** válasza:
85%

7es vagyok! A kerdező irta, hogy jövő hét pénteken inditanák, es akkor mar 41 hetes lesz. Nem hiszem hogy az korai lenne. Mondjuk nekem 10 napot húztak rá a 40 hétre. De meddig kellett volna még várnunk? Nem hiszem hogy a túlhordas is olyan jó dolog, bar en is túlhordtam ugye és semmi baj nem lett. Egészséges, gyönyörű kisfiam született, a szülésem is egy csoda volt, persze ez biztos nem az indításnak köszönhető, valószínűleg anélkül is megszültem volna 3 óra alatt, mert ilyen a genetikám, meg anyukám is hamar túl volt rajtam...

De szoptatni tudok már 5 hónapja az első perctől kezdve, szóval azért elrettenteni sem kell a kérdezőt, mert ha indításra kerül sor, akkor befog parázni, pedig nincs miért!

2019. febr. 2. 18:41
 10/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm nektek is a válaszokat!

Az indítással kapcsolatban halottam már ilyen és olyan történeteket is. Viszont úgy vagyok vele hogyha nem jön magától akkor ez is egy megoldás ugye.

Mindenképp indítani fogja pénteken, mert viszont a lepényem már olyan állapotban van hogy annál tovább nem lenne értelme maradni a babának mert akkor már nem látná el rendesen.

Így nem tudom visszautasítani ha erre kerül sor. A baba szemponjából akkor már jobb lesz ha megszületik meg az igazat megvalva már énis nagyon szeretném hogy velem legyen és túl legyek rajta.

Számomra mindegy hogyan születik (indítás,természetes,császár) csak egészségesen megszülessen és mindketten jól legyünk. Persze természetes úton szeretnék és indítás nélkül, na de ez csak egy dolog ugye 😊

2019. febr. 2. 19:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!