Borzalmas vérkép a 7. hónap végén, mitől?
Terhesség alatt sok minden változik a vérképben élettanilag. A normálértékek beállításán viszont nem változtatnak, hiszen egy laborban egyaránt vizsgálnak terhes és nem terhes pácienseket is.
Nem tudom, mikre kaptad a csillagot, de írok néhányat, ami élettanilag magasabb terhességben: koleszterin, triglicerid, fehérvésejtszám, süllyedés.
Ami gond lehet, ha magasabb: májfunkciók (ldh, gt, gpt stb, vesefunkciók (karbamid, kreatinin, ...). Ami akkor gond, ha sokkal alacsoinyabb: thrombocyta, vörösvértest, hemoglobin.
Remélem, segítettem.
szia!
nekem mondta a védőnőm, a dokim sőt még a körzeti orvosom is hogy a koleszterin és triglicerin magas az nem gond. terhesség alatt megemelkedik!!! én is egésszégersen étkezem, mégismagas és én sem értettem. de azt mondták nem gond!
egy picit nekem is magas volt a fehérje is, valami kis gyulladást jelez, nekem éppen volt is. ha nagyon eltérő akkor kell csak inkább ijedezni.
a dokid úgyis alaposan átnézi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!