Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Második trimeszterben mellkasi...

Második trimeszterben mellkasi szorító érzés?

Figyelt kérdés

22 hetes vagyok. Kb. egy hete érzek a mellkasomban egy nyomó, szorító érzést... Asztmás vagyok, úgyhogy eléggé pánikolok ilyenkor, nehogy a baba ne kapjon oxigént... De úgy tűnik az asztmám rendben, voltam szakorvosnál vele, és nincs nagy baj, ha rosszat érzek, használjam a gyógyszeremet, amit használok is, bár talán fölöslegesen, mert nem javul tőle...Bár azt érzem is, hogy ez nem asztmás fulladás, csak tompa szorítás, a levegőt is úgy érzem hogy kellő mennyiséget be tudok szívni...mégis rossz a a szorongató érzés.

A szívemmel minden oké, a vérnyomásom is alacsony.

A gyomorégéses panaszok elkezdődtek szintén kb. egy hete, de csak bizonyos étkezések után heti 3-4 alkalommal fordulnak elő...vagy amit érzek is gyomorégés lenne, csak enyhébb?

Olvastam hogy előfordulhat ez a fájdalom, de csak a vége fele, amikor a baba már nyomja a mellkast...ez még nálam nem lehet, nem?

Vagy lelki, szorongásos tünet lehet? Egyszer a terhesség előtt már volt hasonló fájdalmam, arra azt mondták hogy pszichés vagy reflux, mert nem látnak semmit... (de a reflux semmilyen más tünete nem illett rám)

Ha az asztmára szedett szer hatástalan, akkor biztos nem a tüdőmmel van a gond, ugye? Lehet ez egy ártalmatlan érzés? Volt valakinek hasonló?

(egyébként különösen fájdalmasnak nem mondanám, inkább csak zavaró)

2019. jan. 14. 11:26
 1/2 anonim ***** válasza:

Nálam is kb félidősen jött ez a kellemetlenség.

Elkezd növekedni a méhed felfele, "szorul" össze a mellkas,tüdő, gyomor, ettől van az a légszomj, szorító érzet.

Viszont a babád ugyanugy megkapja az oxigén ellátást, és mindent amire szükség van..ez a tünet csak nekünk rossz.

Nálam még 3-4 hét van hátra, most kezdett jobb lenni, ahogy megy lefele a pocak.

Kitartást :)

2019. jan. 14. 12:50
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm, megnyugodtam :)
2019. jan. 14. 13:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!