Van olyan hogy nincs peteérés de sikerul a terhesseg?
Évekig nem volt p-én de olvastam hogy nem szükséges a teherbeesehez mert akkor is lehet...
szerintetek?
Most nekünk sikerült 4 év védekezés nélkül de akkor most hogy? Eddig miért nem? Csak a peteeres áll a mögötte ?
Egy kis Wikipédia:
"Az ovuláció (a latin ovum, tojás szóból ered) magyarul peteérés, az érett petesejt kilökődése a petefészekből. Az embernél a menstruációs ciklus közepén, általában a 14. napja körül történik.
A menstruációs vérzés után, a méhnyálkahártya regenerálódásával egyidőben a szervezet ösztrogén szintje folyamatosan növekszik. Amikor az ösztrogén mennyisége eléri a megfelelő szintet, az agyalapi mirigy nagymennyiségű sárgatestserkentő hormont (LH) juttat a szervezetbe, aminek hatására bekövetkezik a tüszőrepedés. Az érett petesejt a petevezetékbe vándorol, a tüsző pedig átalakul, sárgatest képződik belőle"
Ebben benne van a válasz. Szóval összetett a folyamat.
Elég nagy a sötétség a fejedben,kérdező..
Ha nem lenne ovuláció,vagyis nem szabadulna ki a tüszőből a petesejt,akkor mégis hogyan termékenyíthetné meg a hímivarsejt..
Nincs.
Nálatok nyilván volt valami egyéb nehezítő tényező, ami miatt csökkent a terhesség esélye, ezért tartott négy évig.
Köszönöm a válaszokat!
Igen lehet nagy a sötétség a fejembe,de én csak azt írtam le amit a neten is olvastam... az nekem is elég érdekes.
Valószínűleg félre értetted, amit leírtak.
A terhesség úgy kezdődik, hogy a hímivarsejt megtermékenyíti a petesejtet. Na már most, ha nincs peteérés, nincs érett petesejt, a hímivarsejtnek nincs mit megtermékenyítenie, tehát hogy is lehetne így terhesség? Hát, ha csak nem te vagy szűz mária...:)
:D
Köszi! Lehet így is válaszolni. Nxilvan nem vagyok full hulye de mégis az a baj sokat olvasok... :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!