Mikortol kell a nogyogyasznak a mehszakat neznie?
Figyelt kérdés
Arra gondolok, hogy rendesen zart, nem gyulladt e meg nem tudom miket neznek meg. Ikreket varok es aggodom nehogy kinyiljon ido elott a mehszaj. Mikortol kellene neznie ezeket a dokinak. Meg csak 12 hetesek vagyunk, eddig nem kerult ra sor gondolom ez normalis.2018. dec. 25. 22:56
1/21 anonim válasza:
Nekem már a legelejétôl minden alkalommal ellenôrizte a méhszájat, de orvosa válogatja, van aki nem nézi mindig. De ha legközelebb is elmarad, és téged megnyugtatna, nyugodtan szólj a dokinak.
2/21 anonim válasza:
Nyugaton egyáltalán nem nézik. Mivel nem nyúlnak hozzá, így nincsenek is olyan problémák, hogy "megvizsgált a doki, most még vérzek, mi legyen".
4/21 anonim válasza:
Az én dokim havonta nézte egy babával és az ikrekkel is. De a 12. hét körül még semmi jelentősége, inkább félidő után, még ikrekkel is. Újabb protokoll szerint panasz nélkül egyáltalán nincs manuális méhszáj vizsgálat, mivel minden hüvelyi vizsgálat hordoz magában fertőzésveszélyt.
5/21 anonim válasza:
Nekem minden terhesgondozás alkalmával ellenőrizte az orvosom.
6/21 A kérdező kommentje:
Tegyuk fel hogy nem nezi egyaltalan (bar ra fogok kerdezni). Akkor ha esetleg ilyen jellegu baj van akkor az mibol derul ki?? Ezt hogyan vizsgalja egyebkent?
2018. dec. 25. 23:29
7/21 anonim válasza:
Nyugat-Európában lakom , itt soha nem turkálnak, az ultrahangon tökéletesen látszik egyébként a méhszáj.
8/21 anonim válasza:
Az én orvosom csak a terhesség megállapításakor illetve a 37. héten a kenetvételnél szokott vizsgálni.
Egyébként csak ha én kérem, vagy egyéb okból indokolt. (Egyszer görcsöltem 24 hetesen). Bár ikreim nincsenwk, de feltételezem, hogy ugyanez az eljárás lenne.
9/21 anonim válasza:
Orvosa válogatja, hallottam olyan kismamáról, akinek egyszer sem "nyúlkált fel" a doki a szülésig. Az én orvosom nézte a 19. és a 24. héten is, most is fogja, ha megyek, és ezután mindig, meg is mondta. Az említett két orvos ugyanabban a városban, ugyanabban az intézményben dolgozik, szóval szerintem ez ilyen egyéni megszokás úgymond. Gondolom ha kéred az is nézi, aki egyébként magától nem szokta. Maga a vizsgálat annyi, hogy az orvos felnyúl a hüvelyedbe, és megállapítja, hogy az ujjához mérten milyen hosszú a méhnyak, illetve érzi, hogy zárt-e a méhszáj, ha nem, akkor azt is, hogy mennyire nyitott. Nekem személy szerint eddig ez egyáltalán nem fájt, nem is véreztem utána, holott pl. ha a nőgyógyászati kacsával szoktak nézni, azután mindig pecsételek. Annak úgy tudom nincs külön jele, ha nyílik a méhszáj, legalábbis ezt hallottam.
10/21 anonim válasza:
Egy babánal nem nézte, 34 hetesen voltam nala 37 hetesen beindult a szules.
Ikrekkel 17. Hettol csinál újra minden alkalommal huvelyi ultrahangot is, hogy ellenőrizze a mehszajat, mehnyakat és a lepényeket (mindkettő a mehszajon tapadt)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!