Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Betegség terhesség alatt...

Betegség terhesség alatt mennyire árt a babának?

Figyelt kérdés

Kell köhögnöm is, amitől rázkódik a pocim... Fáj a torkom, be vagyok rekedve, néha fáj a beszéd..(holnap elmegyek ezzel orvoshoz, bár sokat úgy sem tud tenni, úgy tudom.) Méregetem a lázamat, de az nincs szerencsére.

Mégis idegeskedem sajnos, mert már évek óta nem voltam beteg semmivel, nem vagyok hozzászokva, és erre pont így terhesen...Sajnos tavaly már volt 8 hetesen egy vetélésem (valószínűleg hormonális problémák miatt, amit azóta rendbe tettünk) emiatt még idegesebb vagyok.

A baba mozgását szerintem még nem érzem, úgyhogy ebből nem tudok tájékozódni a hogylétéről.

Biztos, hogy őrá nem hat ki a betegségem? Még az sem, amikor köhögök?

2018. nov. 26. 07:55
 1/8 A kérdező kommentje:
Ja és nemrég lettem 16 hetes.
2018. nov. 26. 07:58
 2/8 anonim ***** válasza:

Mikor az rlső trimeszterben voltam, az 5 éves lányom hazahozott az oviból egy kis megfázást. Két hétig folyt az orrom, prüszköltem, köhögtem, nem volt hangom. Kutya bajuk nem lett a pocaklakóknak.

Most 27 hetes vagyok, szintén egy jó kis megfázásból jövök ki.

Amíg nincs magas lázad, elvileg nem lehet baj.

Nekem most nurofent írt az orvosom, hogy azt szedhetem pár napig. Meg lázra a panadolt. Mellette rengeteg teát iszon, sok sok mézzel. És csináltam fokhagyma-méz szirupot, azt kanalazgatom. Na nekem ez csodákat tett.

Jobbulást, és ne aggódj!

2018. nov. 26. 08:07
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Én 20hetesen lettem beteg, ugyan ez volt a bajom, kaotam orrcseooet, valadekoldot és antibiotikumot, mindenből olyat amit terhesen is lehet.

Nyugi nem lesz baj, csak ne lazasodj be. Ha lazad van akkor gyorsan hideg vizes borogatás, hűtő fürdő. (38felett) ha tartós akkor egy sima kék panadolt (nem forte) bevehetsz. De a legjobb ha orvossal beszélsz, ha nagyin rosszul lennél és lázas is, akkor ügyelet, orvos.

2018. nov. 26. 08:08
 4/8 anonim ***** válasza:
Semennyire, nem árt az sem ha kohigsz. Max ha olyat veszel be rá amit nem szabad. Sok jó gyógyszer van amit terhesen is szabad +nekem strepsilst sokat segített. Igaz nem szabad sokat kB 2-3at elszopogatni. De éjszaka jó volt h volt! :)
2018. nov. 26. 08:16
 5/8 anonim ***** válasza:
77%
Nem lesz semmi baj. Nemsoká töltöm a 33 hetet, a lányom szeptemberben kezdte az ovit, minden nyavalyát hazahoz, én meg így terhesen elkapom tőle mindig. Szeptember vége óta ha összesen 3 hetet voltam egészséges részletekben, akkor sokat mondok. A kisfiammal odabent minden oké :)
2018. nov. 26. 08:32
 6/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! :)

Sajnos inzulinrezisztencia miatt a mézet én sajnos nem vethetem be, de a meleg teát egész nap iszom :)

2018. nov. 26. 08:57
 7/8 anonim ***** válasza:
Én is 16 hetesen voltam nagyon beteg. Nem tudtam beszélni. 2 hétig tartott. Épp kórházban voltam vérzés miatt. Kaptam antibiotikumot és IR-esként is ettem mézet, mert nagyon fájt a torkom. Semmi baj nem lesz abból már 16 hetesen, ha elnyalogatsz napi 2-3x egy kiskanálnyit. Majd ha meggyógyulsz, tartod szigorúbban tovább.
2018. nov. 26. 09:21
 8/8 anonim ***** válasza:
Nem lehet baja, a lényeg, hogy ne legyen magas lázad. Ha mész orvoshoz, kérj tanácsot, hogy ha mégis belázasodnál, mit vehetsz be, mennyit. Még antibiotikumot is szoktak adni kismamáknak, ha szükséges. Nekem is kellett kétszer is, míg terhes voltam, pedig előtte nagyon ritkán voltam beteg. Alapból gyengébb az immunrendszer terhesen, fogékonyabb az ember. Jobbulást, és ne izgulj!
2018. nov. 26. 12:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!