Rákszűrésem P2 HPV, LSIL, CIN-I. Ez volt az eredmény már 3hónapja is. azt mondta megint az orvos, hogy 3 hónap múlva megismételjük. Kaptam egy acidum lacticum dilutum nevű vmit, meg azt mondta vegyek hüvelyöblögetőt. Lehet ezeket terhesen használni?
Figyelt kérdés
A babának lehet baja ebből?a hpvről annyit tudok,hogy kb 12 fajtája van,ebből 3 ami rák.De miért nem vizsgálnak ki rendesen,hogy milyen fajta?Lehet rákos vagyok,csak nem akarják megmondani,csak ha megszültem?Nagyon félek. Ha esetleg méhnyakrákom van,akkor meg tudom szülni a babát? Egészséges lesz? Vagy akkor nem is estem volna teherbe? Tud vki olyan oldalt,ahol nőgyógyásztól lehet kérdezni?
ja 29 hetes vagyok
2008. nov. 6. 08:35
1/6 anonim válasza:
Először is nyugodj meg! Biztos vagyok benne, ha nagy baj lenne mondta volna a dokid és fel is sorolta volna a további lehetőségeket. Nem? Én így gondolom. A mamaneten tudsz kérdezni orvostól én úgy tudom. Ne aggódj nem lesz gond. Drukkolok!!! 23 hetes kismama
2/6 anonim válasza:
Szia! Nekem anno a rákszűrésen (a terhesség előttin) csak annyit mondtak, hogy P2 az eredmény, azaz minden a legnagyobb rendben.Ez jelenti a negatív szűréseredményt. Az én orvosom, akinél 2 hete szültem, kategorikusan megtiltotta, hogy hüvelyirrigálót használjak a terhesség alatt!!! És ezt már máshol is olvastam, hallottam, hogy nem szabad!
3/6 A kérdező kommentje:
és ha elhasználom ezt a hüvelyöblögetőt,amit felírt,akkor ártok a babának? sos segítsetek.
2008. nov. 6. 10:20
4/6 anonim válasza:
Szia! Nyugodj meg, a P2 teljesen jó eredmény. Nekem 2 éve P2 mellett megállapították, hogy az egyik fajtájával a HPV-nek fertőzött vagyok- amúgy több száz fajta létezik belőle (én külön kértem a dokit hogy vizsgálja ki a kenetből, hogy melyik fajtája az ) Jól be is ijedtem hogy egy magas kockázatú fajtát találtak. Ettől kezdve 3 havonta kellett mennem vizsgálatra, de a doki megnyugtatott hogy amíg P2 az eredmény, addig minden teljesen ok. Ha meg más, mivel sűrű ellenörzés mellett időben kiderül, akkor sem lehet semmi komoly baj belőle. Hála az égnek nálam 1 évre rá nem volt kimutatható a vírus ( ilyen is van, eltünhet a szervezetből ) Mondanom se kell, nagyon örültem neki! Most terhes vagyok ( 19.hétben vagyunk :) és ha lesz legközelebb vizsgálat, kérni fogom hogy nézzék meg ezt is megint. Arról hogy konkrétan a szülésnél lehet e probléma belőle( hogy emiatt császározni kell e ), nem tudok, de annó úgy emlékszem a doki megnyugtatott hogy a terhességre, a babákra nincs hatással. Szóval tényleg ne aggódj! Persze azért kérdezz rá a dokinál, biztosabb amit ők mondanak! Minden jót Nektek!
5/6 anonim válasza:
Ja, és sokan vannak ám megfertőződve, akik nem is tudnak róla, mert többnyire a normál szűrések esetén ezt nem is vizsgálják kimondottan. Ezek szerint ilyenkor várandósság alatt jobban megvizsgálják az embert...
6/6 anonim válasza:
Ugyanilyen erdmenyem volt tavaly majusban. Az LSIL annyit jelent, hogy alacsony kockazatu HPV-d van, tehat biztos, hogy nem az a fajtaja, ami a mehnyakrakra valo hajlamossagot noveli. Amugy ha HPV-t talalnak, akkor vesznek megegy kenetet, hogy megallapitsak melyik fajtaja van neked. Valszeg nalad azert nem kerte az orvos, mert alacsony rizikoju lett az eredmeny. A HPV ellen pedig egyetlen mod letezik mint fegyver, az pedig az immunrendszer erositese, nincs ra gyogyszer. Csak es kizarolag az immunrendszer tudja legyozni. En annak idejen liter szamra ittam az aloe verat, es fel ev mulva mar nem volt HPV a szervezetemben. A johirem az, hogy amelyik HPV-t mar megkaptad, es kigyogyultal belole, azzal tobbet nem fertozodsz meg. Azt nem tudom, hogy a huvelyoblogeto jo otlet-e, de a HPV ellen nem fog semmilyen vedelmet nyujtani, mert az bizony nemi uton terjedo virus, nem pedig gomba vagy bakterium. De ne idegeskedj emiatt, mert nem erdemes. A babadnak nem lesz semmi tole, es ez nem akadalyoz a termeszetes szulesben. Arra meg ne is gondolj, hogy mehnyakrakod van (mivel alacsony kockazatu HPV-d van). Jo babavarast! (Egy 27.hetben levo kismama)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!