Biztos hogy rendben volt minden a vizsgálaton a 36. héten, mert bizonytalan vagyok?
A helyi rendelőintézetbe járok ugyanahoz a nőgyógyászhoz terhesgondozásra. Most járok a 36. hétben, ezért ma kellett mennem CTG-re. Én úgy tudtam, ,hogy ultrahangot is szoktak csinálni, de ez nem történt meg.
Kétszer kellett megcsinálni a ctg-t, mert nem mozgott a gyerek.Eleve olyan volt a ctg-gép, hogy fognom kellett az egyik kezemmel az alsó ragasztásnál, mert elmozdult, nagyon kényelmetlen is volt, ülve végezték, habár nem tudom máshol hogy történik. A bal kezembe adtak egy gombot amit meg kellett nyomni ha érzem a mozgását,de nem éreztem, a szívhangot viszont hallottam. Elküldtek sétálni és mondták hogy egyek csokit, ami elég baj, mert terhességi cukrom van, de mondom most ezért megéri ezt bevetni, hogy rábírjam a mozgásra. Meg is tettem a lépéseket, visszamentem később, akkor ismét ugyanaz a művelet, kicsi mozgásokat éreztem, meg is nyomtam 3x, a nővér a végén azt mondta hogy most sem mozog eléggé. Az orvos meg azt hogy rendben van, de ez csak annyi volt hogy rápillantott a végeredményre. Én azt hittem ez egy komolyabb vizsgálat lesz, ahol elemzik a görbét, ahol még megnézik az ultrahangon hogy hogyan fejlődik, milyen pozícióban van a méhben, ilyenek. Jövő héten kedden kell megint mennem. Mit gondoltok?
Hogy túlreagálod.
A CTG az ennyi. Nincs 3 naponta UH, mikor van CTG. És ha nem mozog éppen, ezt szokták javasolni valóban.
Hidd el, rutinos a doki, neki ránézésre megy az "elemzés"...
Ez ilyen máshol is.
Annyi, hogy nekem nem kellett nyomogatnom semmit, csak tartanom a készüléket.
Uh-ra akkor küldenek, ha az ismételt ctg/nst is "rossz". Nekem így néztek flowt.
Nálunk, cukrosoknak a 33 héttől van ctg/nst, a 36 héten van uh (vagy Flowmetria). Nem tudom, hogy a doki mennyire fogja a babát vizsgálni vagy csak az áramlást nézi (majd 2 nap múlva kiderül)
Ha nem mozog a baba, akkor próbálj meg zéró colat, citromos vagy hideg vizet inni.Esetleg kérd a ctg időpontját étkezés előttre vagy utánra, amikor tudod, hogy mozogni fog a pici. +kérdezd meg a nővérét, hogy lefekhetsz-e, hátha akkor jobban érzed a mozgást.
Ez ilyen, hidd el, ha majd naponta kell járnod, örülni fogsz, hogy nincs minden alkalommal még több vizsgálat.
Gondolj bele, egy klinikán, ahol kismillió kismama megfordul egy nap ctg/nst miatt, így is órákat kell várni. A nôvérek felteszik a készüléket, kb 20perc után leveszik, ha elegendônek ítélik a mozgást. Aztán várnak egy dokit (vagy a fogadott dokit), aki leokézza. Egy idô után kétnaponta, majd 40. hét után mindennap kell járni. Egyik állami intézményben se lenne elég szakember még UH-ra is, de nem is része a vizsgálatnak.
A gépek meg nem egyformák, téged egy régebbi típussal vizsgálnak, ennyi az egész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!