Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ha kérem a nőgyógyászt/...

Ha kérem a nőgyógyászt/ körzeti orvost, minden esetben elküld táppénzre?

Figyelt kérdés
A munkáltató felé indokolni kell,h miért ír ki az orvos??
2008. nov. 5. 14:56
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Én a 9. héttől vagyok táppénzen.

A nőgyógyásznak annyit mondtam, hogy borzasztóan fáradt vagyok, nem tudok koncentrálni a munkámra és egy jó órát utazom és pluszba kicsit görcsöl a hasam.

Kiírt.

A munkahelyen annyit mondtam, hogy veszélyeztetett terhes vagyok.

30. hetes kismama

2008. nov. 5. 15:00
 2/11 anonim ***** válasza:
Nem kell indokold. Az orvosoddal megbeszéled a táppénzt és kész. Ha a munkáltató kérdezi veszélyezettet terhes vagy, úgyis ezt írja a doki a papírodra.
2008. nov. 5. 15:00
 3/11 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok. Egyébként én az első pillanattól táppénzen voltam, mert így nem rúghattak ki. Sajna még nem tudom ha vissza kell mennem mi lesz. Óriási átszervezések voltak a kórházban ahol dolgoztam.
2008. nov. 5. 15:02
 4/11 A kérdező kommentje:

Szval a munkáltatónak elég,ha annyit mondok h veszélyeztetett vagyok?

És ha én egész álló nap vezetek és nem tudok koncentrálni meg görcsölgetek akkor az elfogadható indok?

6hetes vagyok.

2008. nov. 5. 15:04
 5/11 anonim ***** válasza:

A munkáltatónak nem kell megindokolnod, hisz ha a doki azt állítja hogy veszélyeztetett vagy (ha nem akkor is) nincs joga felülbírálni. És semmi köze hozzá hogy miért vagy az. A dokival beszélj, mond meg neki hogy mi a panaszod és kérd hogy írjon ki -biztos kifog-. Én is ki fogom majd iratni magam ha babás leszek mert elég stresszes a munkahelyem. De nem fogom megmondani a főnökömnek hogy miért.

Gratulálok és sok boldogságot!

2008. nov. 5. 15:18
 6/11 anonim ***** válasza:

Az első vagyok.

Gondolom autót vezetsz.

Pláne kiírnak, hisz az utakon nagyon rázkódhat a pocid - vetélést okozhat.

2008. nov. 5. 15:29
 7/11 A kérdező kommentje:

Köszi csajok a sok érdemleges választ!

Sok boldogságot Nektek!!!

2008. nov. 5. 15:32
 8/11 anonim ***** válasza:
60%
lepontozás terhe mellett, de azért leírom. azért a főnöknek szerintem illik szólni, hisz a munkádat el kell látnia valakinek. ha nem is tudja, hogy 1 hétig vagy évekig maradsz otthon, hogy gondoskodjon a helyettesítésedről. persze, gondolom ilyenkor lesz*rja az ember, de szerintem így fair.
2008. nov. 5. 16:13
 9/11 A kérdező kommentje:

Az utolsó kommentnek: miből gondolod,h nem szólok?

-Miért szarnám le h mi lesz a munkámmal?

-Különben is..... emberségből nem kell oktatnod,köszi.Nem az volt a kérdésem h mi a helyes és mi nem!

2008. nov. 5. 16:59
 10/11 anonim ***** válasza:
Nem kell megindokolni, de érdemes akkor szólni a munkahelyeden, amikor már a kiskönyved megvan, így semmiképp nem rúghat ki. Nekem olyan szemét volt a főnöknőm (12 hetesen szóltam), hogy nem az érdekelte miért avgyok veszélyeztetett terhes, hanem hogy képzeltem, hogy nem neki szóltam először arról hogy babát várok?! É sszerinte én emiatt nem voltam korrekt. Az már más kérdés, hogy azért akart kirúgni, mert ettem bent az asztalomnál...
2008. nov. 5. 18:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!