Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhes kismamák, hogy bírjátok...

Terhes kismamák, hogy bírjátok a munkahelyi stresszt?

Figyelt kérdés
Volt már egy vetélésem, és nagy nehezen, de összejött még egyszer a baba. A munkám elég sok stresszel jár, és az egyik kollégám előszeretettel piszkál. Próbálom nem fel venni, meg nem oda figyelni rá, de a folyamatos piszkálás, és beszólogatás már nagyon idegesítő. Nem tudok nyugodtan dolgozni, és pár napja görcsölök. Nekem nem éri meg egy hülye munkatárs miatt elveszíteni a babám. Ti hogy viseltétek, ha veletek előfordult ilyen? (Tudom, hogy terhesen érzékenyebb az ember, ezért is kérdezem meg mindig a férjem akivel egy irodába dolgozunk, hogy én reagálom túl, vagy ez tényleg semmire sem jó, azon kívűl, hogy kiakaszt vele. De a múltkor már nála is elszakadt a cérna amikor burkoltan lehülyézett a kolléga)

2018. okt. 31. 10:32
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Minden valószínűség miatt nem fogsz amiatt elvetélni, mert a kollégád ostoba és rosszindulatú.

Beszélj vele, s ha nem hagyja abba, akkor a főnökötökkel. Megvannak erre a protokollok.

2018. okt. 31. 10:57
 2/9 anonim válasza:
100%
Én nekem nagyon sok munkahelyem volt, pont ilyenek miatt amit írsz. Állj ki magadért tedd szóvá ami nyomja a lelkedet. Szülés után ide nehogy visszamenj!
2018. okt. 31. 11:13
 3/9 A kérdező kommentje:
Édesapám a főnököm, csak elfogult az új kollégával kapcsolatba, plusz az ő szemébe én terhes vagyok, és valószínűleg ezért reagálom le rosszul a kolléga megnyilvánulásait. Édesanyámmal beszéltem, hogy nem szeretnék januártól vissza jönni, mert szeretnék végre egy kis nyugit. Heti több meetingen veszek részt teljes erőbedobással,de a legutolsó az konkrét ordibálás lett a kolléga miatt, aki kiakasztott egy másik kollégát. Hülye feladatokat sóz a nyakamba, aminek semmi értelme, de mivel nem a főnököm, így mondhatok rá nemet, de ezzel úgy érzem, hogy csak rontok a kapcsolaton, de van munkám, nem kell hogy felesleges hülyeségeket a nyakamba zúdítson. A nőgyógyászhoz is többször kellett mennem az első vetélés miatt, és eddig minden rendben, de szeretném ha ez így maradna. Az elsőnél is a görcsölés volt az első jel. :( A baba szobát szeretném kifesteni, nem pedig stresszelni minden nap, egy ilyen ember miatt.
2018. okt. 31. 11:43
 4/9 Zoequeen ***** válasza:
100%
27 hetes kismama vagyok es peksegbe dolgozok hat ma epp törtent egy olyan h az egyik kolleganöm felre lökött hat en megis mondtam neki h az anyj..t lökdöse mert ha en meglököm bécsig repül .... emberek akik akarnak huzni mindig rajuk mosolygok es elküldöm öket a pi..ba 😁😁
2018. okt. 31. 12:11
 5/9 A kérdező kommentje:
4.-es lehet hamarosan én is kifakadok, mert eddig tudtam nyugalomban dolgozni, de ez most már nincs meg. (Azért jót nevetten ezen a kis történeten, de nem értem, hogy-hogy lehet valaki ennyire figyelmetlen).
2018. okt. 31. 12:21
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

3

Apád a főnököd? Ezt eddig miért nem írtad?

És nem hisz neked, ezek szerint, te meg rástresszelsz és vetélés vízionálsz.

Ha gyerekszobát akarsz festeni, akkor fess azt. De fenntartom, hogy amiatt, hogy egy munkatársad "burkoltan lehülyéz", még nem fogsz elvetélni.

Egyebekben dönts belátásod szerint, mindenkinek más a jó.

2018. okt. 31. 12:26
 7/9 A kérdező kommentje:

Igen, apukám a fönőköm, de ő nincs ott folyamatosan a meetingeken, rengeteget van irodán kívűl tárgyalások miatt, és még sorolhatnám, hogy mennyi dolga van igazgatóként, de én se szeretném terhelni ezzel. Neki nem is mondtam el részletesen a dolgokat, egyszer próbáltam, de úgy láttam, hogy ezzel csak leterhelem, plusz én a lánya vagyok, szerintem tőlem kicsit nehezebben fogadja el azt, hogy rossz embert választott egy posztra. Ezért is szoktam inkább édesanyámat beavatni. A múltkori esetenél már anyum mondta, azt hogy ki kéne rakni, de én senkit nem akarok kirúgatni, csak engem ne piszkáljon, és alázzon meg.

Itt egy példa:

Két embert összeugrasztott a cégbe, és ebből a mai napig konfliktus van. Elő álltam egy megoldással, hogy-hogy lehetne ez könnyen és fájdalom mentesen megoldani, ehelyett félbe szakított, és rám kente, hogy én uszítom össze a kollégákat. Nagyon megdöbbentem. Az egyik kolléga ráadásul jó barátom, így egyértelmű, hogy nem szeretnék neki rosszat. És szerintem el is hiszi, hogy én ugrasztom őket egymás ellen.

Plusz előre jeleztem, hogy előfordulhat olyan, hogy orvosi vizsgálatra kell mennem, és kiesik egy-két óra (amit szó nélkül utána ledolgozok) de még ezt is képes arra felhasználni, hogy alázzon mindenki előtt. Eddig is próbáltam úgy intézni, hogy az UH kora reggel legyen, és ne essen munkaidőbe, de a nőgyógyászom délutános, az ő rendelési idejét, pedig még én se tudom megváltoztatni. 12 hetes UH-ig meg kell csináltatni a laborvizsgálatokat, de nem tudtam elmenni, mert arra is megy az ujjal mutogatás, hogy akkor lekésem a reggeli eligazítást, és lényegében én milyen vagyok.

Főleg az ilyenek stresszelnek, és ezért is mondom, hogy nem éri meg nekem egy hülye miatt a gyerekem.

Januárba leszek 21. hetes, baj ha nem akarok már dolgozni ilyen körülmények között?

(Nem is értem, hogy miért mutogat rám, amikor havi 200 órát dolgozok le /igen az én hülyeségem, de ha valaki az apja alatt dolgozik, az jobban szívén viseli a cégsorsát/ és nem panaszkodom emiatt, szerettem a munkám, de számomra ez a minden napos egzecíroztatás kezd sok lenni)

2018. okt. 31. 13:19
 8/9 anonim ***** válasza:

7

... mert nyilván képes vagy gyk-megerősítés nélkül eldönteni, hogy már nincs kedved tovább dolgozni, meg is tetted. Fölösleges ehhez szurkolótábor, de tényleg.

2018. okt. 31. 15:14
 9/9 anonim ***** válasza:
én megkérdezném a drága kolleganőt, hogy azt úgy amúgy végiggondolta, hogy azzal, hogy folyamatosan téged stresszel azt fogja elérni, hogy beteg babád szülessen vagy ami még rosszabb, meghaljon a hasadban?? Durván hangzik, de én belemondanám a képébe, hogy térjen már észhez...
2018. nov. 1. 11:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!