Ha a szülés várható időpontja előtt 5 héttel kimosom és vasalom a baba ruháit nem túl korai?
Nos, teljesen mindegy, mikor mosod ki, ha nem használod, tiszta marad a ruha. Nem, nem lesz érvénytelen a mosás a szekrénytől.
A férjedet pedig nem "terheled" a mosással, ő a gyerek apja, így a gondozásában képes részt venni. Igen, a mosásban is. Igen, ez a világ legtermészetesebb dolga.
Hacsak nem valami lepratelepről vettél fertőzött baba ruhákat akkor eleve felesleges vasalni, ez a " vasalás fertőtlenít" szöveg akkor volt érvényes, mikor még nem volt automata mosógép.
Nekem is nincs vagy vasalóm 10 éve (anno a költözéskor elveszett), mégsem lettek fertőzöttek a gyerekeim a ruhától.
Utolso: tudod, sokan azert vasalnak, mert a vasalt ruha jobban tetszik nekik, mint a vasalatlan. Es nem csak a babaruhat, hanem meg a felnottruhat is...
Kerdezo: en is kimostam az elso mereteket 35 hetesen. (Es ki is vasaltam, ami igenyelte 😉). En beraktam tiszta zacsiba is adagonkent, igy varnak a szekrenyben/komodban.
A nagyobb gyerekeknek kicsivel kesobb mostam (36-37 het korul), de ez a terhesseg problemasabb, felek, hogy be kell fekudnom es nem csak szulni megyek majd...
Semmi bajuk nem lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!