Terhesvitamin mellé Ti szedtetek bármi mást?
En omega 3-at szedtem melle, mert az nem volt benne, valamint C vitamint.
De ez 9 es 10 eve volt, utana lett olyan terhesvitamint, amiben van omega 3 is.
A vasra egyebkent a harmadik trimeszterben gyakran szukseg van, mert hiaba van a terhesvitaminban (vagy masikban) es hiaba nincs vashiany a terhesseg elejen, de a huszas hetek vegere lehet. A terhes nok kb harmadanal van.
A magzat addigra osszeszedi maganak a vastartalekot, ez okozhat a kismamanal verszegenyseget. Szulesnel ez nem valami jo, utana meg rosszabb a verveszteseg miatt. Ezert szoktak elkezdeni a vasat, ha romlik a verkep.
Mondjuk pluszban nekem pl nem javasoltak az elejetol kezdve (csak ami van a terhesvitaminban), mert tultolni sem szerencses, raadasul gyakran szorulast okoz, ami eleve elofordul a terhessegnel.
Magnéziumot szedtem még, mert nagyon sokat görcsölt a hasam.
Igazából étkezésfüggő. Én nagyon sok kálciumtartalmú dolgot eszek így nem gondoltam rá, hogy pótolni kéne.
Vassal se volt bajom sose, terhesen is elégnek tűnt a terhesvitamin. 19 volt mindhárom vv-n a vas, nem ment se le se fel. :D gravidát szedtem az igaz, 30 g volt benne de én sok vörös húst eszek amúgy.
Egyébként nem, nincs meg minden a terhesvitaminokban, inkább csak a vízben oldódó vitaminokból. Esetleg nagyon kevés magnézium vagy kálcium stb de nem elég, viszont aki változatosan eszik, hozzájut a megfelelő mennyiséghez. A femibion meg vasat sem tartalmaz egyáltalán.
D3-t, mert abból kell 4000 NE/nap.
Magnéziumot görcsök ellen.
Omega 3-at azért nem, mert napi halevő vagyok.
1-2-es vagyok.
En a 3. babat varom, magneziumot csak a masodikkal szedtem, akkor koran nyilt a mehszajam es sokat kemenyedett a hasam. Szerintem amugy nrm segitett, nem volt valtozas tole...
Se az elso terhesseg alatt, se most nem volt ra szuksegem, a 37. hetben vagyok es vannak kemenyedeseim, de az normalis braxto hicks, erre nem kell semmi.
Kalciumot soha nem szedtem pluszban, vasat pedig csak a jelenlegi terhessegemnel, mert 28 hetesen elkezdett lemenni az also hatar ala.
C vitamint js azota szedek rendszeresen, amiota vasat (kell a felszivodashoz). Amugy meg eleg jol taplalkozom szerintem.
Halat viszont nem birok enni semmilyen formaban, ezert az omega3.
Omeganal amugy arra kell odafigyelni, hogy ne olyat szedj, amit a hal majabol vonnak ki, hanem a hal husabol valot. A haljamban nagyon sok az A vitamin, az oedig azon keves vitaminok egyike, ami gondot okozhat a babanal, ha tartosan nagyobb mennyisegben fogyasztja az anya.
Nem Magyarorszagon elek, igy az ottani markakat nem ismerem, de itt ra van irva, hogy mibol van, illetve a majbol szarmazon rajta van az A vitamin tartalom is. A masikon pedig csak az EPA es a DHA.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!