A környezetemben mostanában csak 4kg feletti kisbabák születnek. Mi ennek az oka? Mi befolyásolja a születendő baba súlyát?
Genetika
Én a normál alsó hányasában 3250 g 53 cm születtem
Férjem kifejezetten kicsi baba volt 2460g 48 cm
Lányom 52 cm 3000g született, de 3 hétig keringésjavítót szedtem hogy nagyobb legyen.
Az apja súlya körül lett volna, és a doki nem akarta, hogy maradnunk kelljen a kórházban tovább.
Tehát bizonyos hörgőtágítókkal gyorsabban növekszik
Plusz ha valaki cukros. Vag a cukra normális de a fenti tartományban, akkor is nagy súlyú baba lesz.
Nekem hiába ettem édeset édessel, a cukrom mindig lenn volt a béka segge alatt a vérnyomásommal egyetemben
5. Vagyok
41+2 szültem
2640
3800
3150
4640 (!!!!) terhességi cukros
3700
Születtek 4 hónapon belül a környezetemben a lányomon kívül
Nem így tapasztalom, de nyilván mindenhol más.
Az én fiam három kiló sem volt, és a szülészeten akkor kevés baba volt négy körüli.
Én IR vagyok és diétáztam végig így sikerült elkerülni a terhességi cukrot.
A fiam 2590g és 53 cm született 39+5-re. Én magam elég duci vagyok 95kg és 174cm.
A korházban 3-4 kg közötti babák voltak átlagban, 4 kg felett csak páran míg 3kg alatt is.
Én átlagos vagyok, mindhárom gyerkőc nagy súllyal született, nálam tuti genetika.
4650g, 4380g, 4740g.A harmadiknál volt terhességi cukrom, de nem azért lett nagy.
A kórházban mindig az én gyerekeim voltak a legnagyobbak.
Nincs köze a jelenlegi testalkatodnak a baba születési súlyához. Nekem kerek 3 kilóval született a lányom. Mondjuk engem az anyósom ijesztegetett, nem a túlsúlyom miatt, hanem mert az ő gyerekei mind négy kiló felett születtek, a lánya is. Ahhoz képest az unokái mind négy kiló alattiak voltak. A fiúk is. Az anyukák között mindenféle testalkatú megtalálható.
A környezetemben a legtöbb baba 3 kg körül született, egy-két kisfiú lett 4 kg és 60 cm fölötti, nekik az apukájuk mind elég magas.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!