Fehérköpenyes szindrómával terhesség?
Gyerekkorom óta ha orvosnál mérik a vérnyomásom magas,már akkor is mondták, hogy fehérköpenyes szindrómának nevezik. Van itthon egy elég komoly Omron vérnyomásmérőm és mindig normális értéket mérek.110-125/70-80.
Ma voltam a 12.heti genetikain, ahol vérnyomást is mértek, mert kértem a toxémia szűrést is.140-145/95 körül voltak az értékek. Mondtam a dokinak, hogy miért van ez, de nem akarta elhinni és legalább 10szer megmérte a vérnyomásomat, ami persze csak egyre magasabb lett a stressztől. Folyton csak azt mondta, hogy ő ilyen értékre gyógyszert szed és hogy ez mennyire nem normális illetve ha az orvosoktól ennyire félek akkor azt kezeltessem.
Nagyon rosszul érintett a dolog, nem igazán tudok ezzel mit kezdeni és nem is 1 embert ismerek, akinek szintén magas orvosnál. Azt is mondta, hogy ő még sosem találkozott ilyen esettel.
Totál rám ijesztett, hogy a terhesség alatt hogy lesz így a további vérnyomásmérés, illetve tényleg ennyire szörnyű ez? Van esetleg valaki itt aki ugyanezzel van megáldva? Van esetleg valami tipp a kezelésére?
10-es, nekem ugyanez van, mivel alapból ilyen 90 valamennyi, fel se tűnik nekik, hogy ugrott 30at, ugye benne van bőven a normálisban. Csak én tudom, hogy nálam az már magas. Mondjuk az előző terhességem végén addig piszkáltak, hogy már 140 fölé is felment, majd hazamentem, és 110...
2-es voltam
Nekem rendszerint 150-160-at mérnek az orvosok. :D Mivel már az első terhes gondozáson ilyen magas volt (8 hetesen) ezért javasolta a doktornő, hogy mérjem otthon, hogy nézzük meg, hogy ez egyedi eset-e. Mi is beszereztünk egy otthoni komolyabb (szintén Omron) vérnyomásmérőt. Rendszeresen 110-120-as értékeket mérek, viszont minden terhes gondozáson rá kérdeznek, hogy hogy áll a vérnyomásom, olyankor megmutatom az adatokat. Bólintanak, hogy jó és, hogy tessék mérni a terhesség végéig.
A terhességi magas vérnyomás amúgy 20. hét után jelentkezik a dokim szerint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!