Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ti hány nevet adtok a babátoknak?

Ti hány nevet adtok a babátoknak?

Figyelt kérdés
Párom szerint csak vele csesznénk ki,ha 2 keresztneve lenne,és mindig le kéne írnia...
2018. okt. 8. 20:48
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
45%

Kettőt.

Nekem is kettő van (nyolc mgh-s név), de sosem esett nehezemre leírni. Akinek hosszú a vezetékneve, az mit csinál? Ismerek egy Szabadszállásit pl. Még él, a keze is megvan.

Én kimondottan szeretem mindkét nevem, mindig használták is mindkettőt, semmilyen hátrányt nem tapasztaltam.

2018. okt. 8. 22:18
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Egyet adunk, nekem kettő van, de a második csak van. Soha senki se hívott úgy, mindenki automatikusan az elsőt használta. Nagyon sok nyűg, hivatalos papírokon végigírni, na és ha még a férjem nevét is felvettem volna pluszba...sose szerettem hogy két nevem van.
2018. okt. 8. 23:02
 13/18 anonim ***** válasza:
Egyet.
2018. okt. 9. 00:03
 14/18 anonim ***** válasza:
Nekem 2van ,hosszú és tényleg sosem használom , nem hív ugy senki , igazából nem okozott gondot sosem kivéve mikor férjhez mentem , mert ugy szerettem volna felvenni a nevem hogy xyné leánykori nevem akartam lenni de ugy màr nagyon hosszú lett volna így hagyományosan Jakab Józskané( fiktív nèv) lettem .
2018. okt. 9. 01:22
 15/18 anonim ***** válasza:
Véletlenül elküldte mielőtt behelyezhettem volna szóval , most babát várunk , és mi ugy döntöttünk egy nevet adunk neki .
2018. okt. 9. 01:24
 16/18 anonim ***** válasza:
2. Semmi baja vele, szereti a nevét
2018. okt. 9. 03:53
 17/18 anonim ***** válasza:

Egyet, mert az hosszabb, négy szótagos. Úgy láttuk, hogy felesleges lett volna mellé még egy.

Az apjának és nekem is két keresztnevünk van. Leírni nem probléma, sőt, én aláírásban is használom az enyémet (a férjem az övét nem).

Nekem egyrészt tetszik a két utónevem, valahogy kerekebb lesz tőle a teljes nevem, de másrészt csak úgy van, nélküle is rendben volna minden.

A lányunk neve viszont egy keresztnévvel is kereken, szépen hangzik.

2018. okt. 9. 05:58
 18/18 anonim ***** válasza:
Kettőt adtunk. A gyerekeink már nagyok, szeretik hogy két nevük van. Gyakori a vezetéknevük és a keresztneveik is.
2018. okt. 9. 22:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!