Kamaszkori terhességnél miért célszerű a magántanulói státusz?
Figyelt kérdés
Úgy értve, elég sok nő dolgozik a terhesség végéig/közepéig, de egy elejtett félmondat miatt úgy vettem ki anyukám szavaiból, hogy ő szeretné, ha minél hamarabb itthon lennék az iskola helyett. Utána nem beszéltünk erről, mert nekem is és neki is dolga volt, pont indulófélben volt. Csak megmaradt, hogy "minél hamarabb intézni kell azt is".
Általában 1-2 körül mindig hazaérek, még úgy is, ha előtte beültem valahová ebédelni, tehát nem vagyok ott 8 órákat. Vagy később, ahogy haladunk előre, tényleg megterhelő lesz a koránkelés, folyamatos figyelem, készülés, tanulás? De végülis ha magántanárhoz járnék csak, akkor ugyanúgy kéne tanuljak...
2018. okt. 8. 16:49
11/13 anonim válasza:
Azért kell magántanulói státusz, mert a 40 hét alatt bármikor lehetsz veszélyeztetett terhes, kerülhetsz olyan helyzetbe, hogy tartósan kórházba kerülsz, feküdnöd kell, amire nem biztos, hogy elég lesz az igazolásod. Plusz az utolsó hónapban pl. hetente kell járnod NST-re, ha túlhordod van, ahol naponta, besűrűsödnek a vizsgálatok stb. Ráadásul míg munkahelyen jobb esetben elengednek reggel 9-re egy vérvételre, és utána visszamész, lehet neked azt mondják vedd ki az egész napot (nálunk pl csak tejes napot lehetett igazolni anno, órát nem) és akkor szintén ugrik egy nap igazolás.Erre mindenhol ki van találva valami, egyetem alatt a kedvezményes tanulmányi rend, munkahelyeken a táppénz, a gimnáziumban pedig ez. Nem muszáj vele élni, de jobban tennéd, ha kérvényeznéd, mert sosem lehet tudni mi van.
12/13 anonim válasza:
Szia! Nem tudom, hányadik héten jársz. Mindenki másképp viseli a terhességet. Van, aki nagyon sokat van rosszul, anyukám pl. 9 hónapon át hányt, mikor terhes volt velem. Van, aki 'álomkóros' lesz, és alig pár órát bír ébren maradni az első időszakban. Rám pl. Úgy hatott a várandósság, hogy egy tálat kellett az ölébe tennem, mert annyira folyt a nyálam. Ez még leírva is cikis :D lehetnek cukor, vagy vérnyomásproblémáid. Lehet aranyered, amivel nagy kín egy sulis napot végigülni. Lehetsz majd kívánós, és matek óra közepén nem biztos, hogy engednének enni. Mivel suliba jársz, hokozottan ki vagy téve a vírusoknak, járványoknak a közösségben. Lehet, hogy a terhesség megviseli a fogaid, és sokszor kell tömésre, húzásra menned. Plusz még ott a rengeteg egyéb vizsgálat, ami, ha elhúzódik, vissza se érnél a suliba. A sulis dogák, készülés miatt lehetsz stresszes, ami nem tesz jót a babának. Ha a helyedbrn lennék, én örülnék egy ilyen lehetőségnek, és gondolkodás nélkül magántanuló lennék. Jobban be tudnád osztani az idődet és energiádat otthon
13/13 anonim válasza:
Nem biztos, hogy később megterhelő lesz, de bármikor történhet valami. Lehet, hogy egyik napról a másikra kezdesz el rendszeresen hányni, görcsölni, vagy akár komolyabb baj is lehet, ami miatt feküdnöd kell. Ha még akkor kell nekiállni intézni, hogy kimaradhass a suliból, az csak felesleges feladatokat generál. Attól, hogy már most magántanuló leszel, még bejáhatsz a suliba, amíg nem érzed megterhelőnek. Valószínűleg anyukád is aggódik érted, és nagyobb biztonságban tud otthon. Ha nem muszáj a hiányzásokra figyelned, igazíthatod úgy a vizsgálatokat, hogy csak a kevésbé fontos órákról maradj le. Ha később fáradékonyabb leszel, és az első óra pl. testnevelés, megteheted, hogy aznap egy kicsit tovább alszol. Azt javaslom, a lényeges órákra járj be, amíg csak tudsz, mert otthonról sokkal nehezebb tanulni, főleg egy kisgyerek mellett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!