Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Április végi - május eleji...

Április végi - május eleji babának milyen felszereléseket ajánlotok? Bevásárlási tippek jól jönnének.

Figyelt kérdés

Tudom természetesen, hogy nagyon korai és nem is kezdünk el még vásárolni, de építkezünk, ami el fog tartani kora tavaszig. Így arra gondoltunk, hogy összeírunk mindent és igyekszünk a dolgokat elosztani kb. egyenlő árú részletekre. Minden hónapban így egy nagyjából fix összeggel tudunk számolni (nyilván csak nagyon nagyjából). Ne értsétek félre, nem fillérezünk és nem kuporgatunk hó végén, csak mindketten a párommal nagyon tervezősek és beosztósak vagyunk, ezt is szeretnénk okosan csinálni, nem az utolsó hónapokban kapkodni amikor a ház berendezésével is lesz majd bőven dolgunk.

Első baba a családban és a környezetünkben, ezért nem sok példa áll előttünk, mit érdemes és felesleges venni. Tudom, hogy baba és baba között hatalmas a különbség, mi tetszik neki és mit fogad el, ez nyilván a születése után fog kiderülni, így nem ússzuk meg teljesen a felesleges dolgokat, de saját tapasztalatokra nagyon kíváncsi lennék.

6 év fogamzásgátló utáni első hónapban jött össze amire senki sem számított, ezért a sietség :D

2018. szept. 30. 16:53
 1/3 anonim ***** válasza:

Gratulàlok! :)

A kisfiam àprilis végèn született.

A gyerekszobàba ezeket vettük:

Kiságy+matrac

Pelenkàzó komód (jó széles, méretes, szeretem, 2,5 èvesen is itt pelusozom)

Szekrèny a ruhàinak

Légzèsfigyelő

Zenèlő forgó

Pihenőszéket ajàndèkba kaptunk, szerette

Adamo hintát szintén ajándèkba kaptunk, szerette

Babakocsi 3in1

Babaruhák (0-3 hóig):

Vettem egy kb. àtmeneti kezeslábas overált, de tök felesleges volt, akkor már nem lett rossz idő egyszer sem, úgyhogy nem tudtam ráadni

Bodyk (hosszú-és rövidujjúak, jooooo sok!)

Rugdalózók

1-2 pulóver

Talpas és sima melegítőnaci 3-4

Kis zoknik, tutyi

Textilpelus (kb. 20 db)

Kis plédek

Hálózsàk

Egyéb:

Mellszívó

Babakàd

Cumi

Bimbóvèdő (csak így tudott szopizni)

Egy cumisüveg is jó, ha van

Orrszívó

1-2 méretű pelenka

Popsitörlő

Popsikrèm

Kifogó vagy törölköző (fürdèshez, kb. 3 db)

Szoptatós párna - ezt nem tudtam hasznàlni, nem volt kènyelmes, helyette egy hosszúkás vastag ikeás párna

Körömvàgó olló

Hirtelen ennyi ugrott be, simàn lehet, hogy kimaradt pár dolog :)

2018. szept. 30. 18:55
 2/3 anonim ***** válasza:
A pelenkàzó alátètet, kisàgyba ràcsvèdőt, lepedőket, àgyneműt elfelejtettem írni :)
2018. szept. 30. 20:06
 3/3 anonim ***** válasza:

Nézd meg, nincs-e a közeledben baba-börze. Sok dolgot meg lehet venni használtan féláron, vagy olcsóbban. Sokan árulnak pl átnőtt, még cimkés ruhákat is, vagy vadászhatsz ezekre a neten. Az első néhány méretet képtelenség elhordani, nekem sok olyan volt, amit egyszer sem adtam rá, vagy csak párszor mostam, mert mire körbe ért a készlet, kinőtte. Sok időd van még.

Nekünk textilpelenkából kellett sok, mert bukós baba volt, meg nyáltörlőnek használtunk olcsó pepcos pelenkát négybe vágva, beszegve. Szintén szeretem a pepcos flanel pelenkát a kicsi alá az ágyba, babakocsiba, vékony takarónak.

Plédet én egy vékony és egy vastag felnőtt 200x230 cm-est vettem, elvágtam négyfelé, beszegtem.

2018. szept. 30. 21:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!