Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ti hányszor mentetek ultrahang...

Ti hányszor mentetek ultrahangra az első trimeszterben? Hányszor hívott vissza az orvos?

Figyelt kérdés

Nem tervezett volt a baba, úgyhogy amikor nem jött meg és pozitív lett a teszt, azonnal elmentem, hogy erősítse meg orvos is, ekkor voltam 6 hetes. Szívhang még nem volt, csak petezsákot látott. Visszahívott egy hét múlva 7 hetesen, hogy nézzünk szívhangot, volt is gyönyörű erős. Erre mondta, hogy szeretne azért látni 3 hét múlva, azaz 10 hetesen. Kérdeztem, hogy van-e valami baj, azért menjek? Mondta hogy minden rendben, jó helyen van, jó az alakja is, csak szeretne látni. Utána meg majd 2 hét múlva a genetikaira is menni kell. Volt valami baj mégis, vagy ez protokoll? Vagy csak le akar húzni? Aggódok azért.

Hosszú lett, bocsánat, de nagyon tapasztalatlan vagyok, első baba lesz!

Köszönöm a segítséget!

2018. szept. 30. 15:40
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Voltam nála 6 hetesen, nem volt szivhang, így visszahívott 8 hetesen (bevallom én nagyon örültem, mert aggódtam) és most is voltam nála pénteken 11 hetesen. Genetikára megyek holnap (kedden töltöm a 12 hetet, ez ingyenes lesz), majd újból az én dokimhoz 15 hetesen. Aztán ha jól gondolom 18 hetesen is hívni fog, utána 6 hetente kell járjak. Legalábbis a fiaimnál így volt.
2018. szept. 30. 16:53
 12/20 anonim ***** válasza:

Szerintem az nem baj, ha egyszer visszahív. Sajnos sok egészségesnek látszó terhesség elmegy az első trimeszterben, és olykor ez ki sem derül, csak az ultrahangon. Nekem az első terhességemnél üresek maradtak a petezsákok, missed ab lett, és se egy görcs, se egy vérzés nem utalt rá, a 9. héten derült ki, hogy nem lett kettőből egy baba sem.

Második terhességnél voltam 7 hetesen, majd másfél héttel később ultrahangon, most a harmadiknál 7 hetesen, majd 10 hetesen is. Ezeknél már minden oké volt, csak úgy éreztem, nem szeretnék olyan sokat várni, nem lennék nyugodt. De persze nekem ugye ott volt a missed ab előzmény.

Ezt még nem gondolnám lehúzásnak, a magándokim amúgy annyira nem akar lehúzni, hogy most 25 hetesen megyek hozzá a héten, utoljára 15 hetesen voltam. Azt mondta, úgyis ott lesz a 20. héten a genetikai UH, ha ott minden ok, semmi aggasztót nem mondanak, és persze nem történik semmi extra, akkor ráérek a cukorterhelés eredményével menni hozzá. Szóval nagyon nem arra hajt, hogy minél többször menjek és fizessek, de az első trimeszter sajnos kockázatos.

2018. szept. 30. 17:36
 13/20 anonim ***** válasza:
26%

Voltam 7 hetesen, majd következő héten bevérzés miatt.

10.hét ellenőrzés miatt, mert félő volt, hogy elmegy. Doki hivott vissza.

12.hét genetikai uh+integrált teszt.

14. Hét megint a dokihoz vissza.

Bár nem kellene, de a doki kifejezetten szeretné, ha 4 hetente mennék, hogy lássa, hogy fejlődik a pici. Réadásul nem magánorvoshiz járok, hanrm szakrendelésre, nem fizetek külön neki.

Szerintem örülj neki, hogy vannak még orvosok, akik nem csak darabszámra kezelik a betegeket, hanem valamilyen szinten foglalkoznak velük

2018. szept. 30. 17:52
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
8 hetesen megállapította, 12 hetesen genetikai. Egészséges terhességnél bőven elég ennyiszer menni.
2018. szept. 30. 19:01
 15/20 anonim ***** válasza:
Magándokihoz járok, 3 hetente kell menni terhesgondozásra, de volt hogy csak egy hónap mulva tudtam menni, plussz még a genetikai uh-k.
2018. szept. 30. 21:06
 16/20 anonim ***** válasza:

Eddig így voltam ultrahangon:

6 hetesen

12 hetesen

18 hetesen

21 hetesen (csak egy villám uh)

Havi egyszer megyek a dokimhoz, de nem csinál ultrahangot mindig.

2018. szept. 30. 21:58
 17/20 anonim ***** válasza:

Az elejétől problémás, lombik terhesség:

5.,6.,7.,9.,11., 12. héten 5x volt UH.

2018. okt. 1. 01:07
 18/20 anonim ***** válasza:
Első babámmal 4x, most a másodikkal 2x. Ebből az egyik a megállapításkor volt a másik pedig a genetikai ultrahang volt. (Komplikációmentesen persze)
2018. okt. 1. 01:43
 19/20 anonim ***** válasza:
1x
2018. okt. 1. 13:53
 20/20 anonim ***** válasza:
Szerintem ez még nem sok :) először megállapította a terhességet, utána szívhang, aztán pedig 3 hét múlva rádnéz, hogy minden rendben zajlik-e odabent. Én kifejezetten örülnék neki, hogy odafigyel.
2018. okt. 6. 22:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!