Szült már valaki bakteriális fertőzéssel?
Adnak a babának antibiotikumot, mert könnyen lesz tőle tüdőgyulladása vagy egyéb fertőzése
Neked is adnak a szüléskor
Nekem nem volt mert pont befejeztem az antibiotikumkúrát.
Időben kiszúrták.
Mire gondolsz?
Nekem volt, csak nem tudtak róla.
De milyen bakterium?
Ha streptococus b-re gondolsz, akkor arra felesleges allandoan antibiotikumot szedni. Az csak addig hasznal, amig szedi az ember, de kiirtani teljesen nem lehet, ha vege a juranak, akkor ujra elszaporodnak a bacik. Gyakorlatilag aki hordozo, az elete vegeig hordozza gond nelkul.
En pl az vagyok, csak szules alatt kaptam antibiotikumot venasan. Ket adagnak kellett bemennie es az elso utan ugy remlik 3 oranak kellett eltelni mielott a baba athaladt a szulocsatornan.
Nakunk ez megvolt, igy a fiam nem kapott antibiotikumot (teszteltek ot is es nem kapott bacit tolem).
Most is igy lesz, de ha nem lenne ido az antibiora, akkor a baba kapna.
Ha mas bakteriumra gondolsz, akkor urd le, hogy mire, mert igy nem tudunk valaszolni neked rendesen.
4-es vagyok.
En is kint elek. :)
Eg “sima” bajterialis fertozes, eleg gyakori terhesseg alatt sajnos.
Valoszinuleg felborult a ph egyensuly a huvelyedben, emiatt elszaporodtak olyan bacik is, amik amugy nem tudnanak elszaporodni a normal ph savassag mellett.
Ez nem szules kozben okoz gondot a babanak, marmint nem az a gond, hogy szules kozben a baba elkapja, mint pl strep b-t.
Ezzel az a gond, hogyha kezeletlenul marad es elszaporodik nagyon, akkor felszallhat a burokhoz es pl korai burokrepedest okozhat. Azaz koraszulest. Szules utan pedig azert nem jo, mert a gyermekagyi verzes alatt a meh is megfertozodhet ezzel. Nem nagy erre az esely, de kicsi esely is tobb, mint a semmi...
Szoval kezelni kell, antibiotikumot adnak. Sajnos gyakran ujra es ujra, mivel altalanos, hogy visszater.
Ilyenkor ujabb antibiotikumot kapsz es igy tovabb.
Neked mar nincs sok hatra, igazabol az a lenyeg, hogy ebben a par hetben kiirtsak es szules utan ne legyen.
Ha pozitiv is lesz a keneted, akkor is max egy kura eleg lesz meg.
Szules es gyermekagyi verzes utan, ha a hormonok visszallnak, akkor nagy esely van ra, hogy helyre all a szervezeted es nem ujul ki.
Igen, lattam, hogy Angliaban vagy, arra irtam, hogy en is. En Londonban.
Harmadik gyereket varom itt es 10 eves a legnagyobb, tortent mar velem sok minden itt “nogyogyaszatilag”, szoval kb kepben vagyok.
De ne izgulj, nem csinaljak am rosszul itt sem a dolgokat, egyaltalan nem.
Ahogy en is irtam neked ennek a fajta bajterialis fertozesnek nem a szules kozben van jelentosege, ezert is szulhetsz huvelyi uton. Inkabb annyi a lenyege, hogy terhesseg alatt es szules utani hetekben legyen kezelve. Ettol meg siman visszajohet, (az antibiotikum a jo bacikat is kioli a huvelybol, igy a huvely ph erteke nehezen all helyre, ami miatt ez kedvez a rossz bacik szaporodasanak ujra es ismet visszater a fertozes, egyszeruen fogalmazva).
De most letesztelik neked ujra, ha van, akkor megint kapsz kezelest, hogy a mehre felszallo fertozest megelozzek es szuper lesz minden. Ettol szulhetsz nyugodtan.
Pl a streptococcus b az a fajta baci, ami nekem gondot nem okoz, bennem el folyamatosan, de ha huvelyi szules alatt benyeli a baba, akkor baj van. De meg ugy is lehet szulni huvelyi uton (en is szultem es most is ugy tervezek), csak vajudas alatt antibiotikumot kell kapnom, hogy bacinentes legyen a vaginam, mire a baba odaer. Ha ez nem jon ossze, akkor a baba kap antibiotikumot.
De neked mas fajta van.
Nyugodj meg, eloszor is vard meg az eredmenyt es ne aggodj, mert ezek szerint tudnak rola es foglalkoznak veled. Ez a lenyeg!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!