Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Lágyèkba nyilaló pár másodperc...

Lágyèkba nyilaló pár másodpercig tartó fájdalom normális 20 hetesen?

Figyelt kérdés
2018. szept. 24. 08:34
 1/8 A kérdező kommentje:
Bal oldalon...
2018. szept. 24. 08:34
 2/8 anonim ***** válasza:

Nekem is volt nagyon hasonló. Állítólag a gátizmok nyúlnak, az fáj.

De ha nagyon izgulsz, nagyon sűrűn vannak ilyen fájdalmak, vagy van más tünet, akkor menj be inkább az ügyeletre. Jobb félni, mint megijedni alapon.

2018. szept. 24. 09:34
 3/8 anonim ***** válasza:
Hirtelen mozdulattól, tüsszentéstől, köhögéstől meghúzódik a méhszalag. Ez teljesen ártalmatlan, nem kell vele orvoshoz rohanni.
2018. szept. 24. 09:37
 4/8 A kérdező kommentje:
Ha arra az oldalra támaszkodok jobban èrzem... Ma már èreztem egy párszor hogy erősen nyilal de csak azon az oldalon.
2018. szept. 24. 09:43
 5/8 A kérdező kommentje:
Más tünetem nincs csak ez reggel óta... De nem folyamatosan.
2018. szept. 24. 09:44
 6/8 anonim ***** válasza:
Én 19 hetes vagyok,nekem is ugyanez volt,de nem láttak semmi elváltozást ultrahangon és miután megnyugodtam,hogy nincsen semmi baj azóta sokkal jobb. Nekem is csak azt mondták,hogy nyúlnak a szalagok és nincsen semmi gond. Ha tüsszentek, köhögök stb.,akkor hirtelen fáj,de hamar elmúlik.
2018. szept. 24. 17:36
 7/8 anonim ***** válasza:

Az ún. kerek méhszalag, a méhet rögzítő egyik feszes szalag a lágyéknál lép ki a hasüregből. Teljesen normális, hogy a méh növekedésével párhuzamosan a szalag nyúlik, feszül. Ezt nyugalomban nem érzed, de tüsszentéskor, székeléskor, emeléskor, bizonyos irányba történő hirtelen mozdulatoknál még jobban megfeszül az amúgy is érzékeny szalag, ez fájhat. Ilyenkor egy pár másodpercig maradj összegörnyedve - lazítva a szalagot - míg múlik a fájdalom. Ha véletlenül nagyon meghúztad valamivel, a következő napokban előfordul hogy többször is érzed.

Teljesen normális, ne aggódj, a női anatómia tudja, mit csinál! :)

2018. szept. 24. 18:17
 8/8 A kérdező kommentje:
Miután a vèdőnő beparáztatott voltam orvosnál. Uh ès teljes mèhszájvizsgálat mindent rendben talált a fájdalom is elmúlt. Köszönöm szèpen válaszaitokat.
2018. szept. 24. 20:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!